ÇTSO eğitimi ilgi görmedi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın, dün 10.00-11.00 saatleri arasında oda üyelerine yönelik Pazarlama ve İkna Etme konulu eğitimi beklenen ilgiyi görmedi.

EĞİTİM 18.10.2016 18:46:00 0
ÇTSO eğitimi ilgi görmedi

YENİ BİR PAZAR OLUŞTURULACAK

 

Oda olarak küçük ve mikro ölçekli KOBİ’lere yönelik bir Pazar oluşturacaklarını kaydeden ÇTSO Proje Geliştirme Birimi Sorumlusu Ayşenur Taş, “Bu pazara katılarak ürünlerini tanıtmak ve pazar payını arttırmak isteyen KOBİ’lerin müracaatlarını bekliyoruz. 9, 10 ve 11 Mayıs 2017 tarihlerinde tanıtımı yapılacak olan bu Pazar, aynı zamanda mini bir fuar niteliğinde olacak” dedi. Program, Trakya İş Geliştirme Mekezi Temsilcisi Aslı Adalı’nın sunumu ile devam etti. Trakya ABİGEM’in amacının sağladığı eğitim hizmetleri ile bölgedeki işletmelerin rekabet güçlerini arttırmak ve ekonomik gelişmenin sürdürülmesine destek olmak olduğunu belirten Adalı, “Trakya ABİGEM, Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Avrupa Birliği, Tarım Bakanlığı, TÜBİTAK ve diğer ulusal ve uluslar arası fonların KOBİ'lere, STK’lara ve Yerel Yönetimlere ulaştırılması yönünde danışmanlık hizmetleri de sunmaktadır” dedi.

 

EN UCUZ FİYATA ULAŞMAK KOLAY DEĞİL

 

Türkiye Satınalma Profesyonelleri Derneği Başkanı ve Tistone Satınalma Yöneticisi Gürkan Hüryılmaz da KOBİ’lerin satın alma ve pazarlama yöntemleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Şirketlerde satın alma fonksiyonunun öneminin giderek arttığını kaydeden Hüryılmaz, “Uzun vadede en ucuz fiyatı yakalayabilen satınalma birimleri, şirketlerinin rakiplerine göre önde olmasına büyük destek sağlıyor. Artık şirketler sadece pazarlama veya satış fonksiyonları ile rekabette öne geçemeyeceklerini görüyor. Satınalma fonksiyonlarına daha fazla yatırım yapıyorlar. Doğru fiyat olarak ifade ettiğimiz uzun vadedeki en ucuz fiyata ulaşmak kolay değil. Doğru fiyata giden yolun doğru malzeme, hizmet, doğru üretim yöntemi,teknoloji ve doğru tedarikçi kriterlerinin yerine getirilmesinden geçiyor” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ