Gazilerden Gürkan'a teşekkür ziyareti

Edirne Belediye Başkanlığı'nın destekleriyle 42 yıl önce savaştıkları topraklara giden Edirne Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür ziyaretinde bul

GÜNDEM 18.10.2016 18:40:00 0
Gazilerden Gürkan

KIBRIS’I YENİDEN KEŞFETTİK

 

Edirne Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Kıbrıs Gazileri 42 yıl önce düşmanla canları pahasına çarpıştıkları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ölmeden bir kez daha görmenin gururunu, onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a kendilerine böyle bir gezi organize ettiği için teşekkür eden Muharip Gaziler, en son silah, top seslerini duydukları, savaşın bıraktığı hüzünlü izleri tekrardan anımsadıkları Kıbrıs’ı tekrar keşfettiklerini ifade ettiler.

 

SİZLER İÇİN NE YAPSAK AZ

 

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Gürkan ise, Kıbrıs Gazileri’den gezdikleri yerler hakkında bilgi aldı. Muharip Gazileri’nin 42 yıl önce yavru vatan topraklarını canları pahasına koruduğuna dikkat çeken Gürkan, “Sizler için ne yapsak az. 1974’teki Kıbrıs Türkleri’nin haklı mücadelesinde yanlarında olmak için Türk ordusunun birer askeri olarak, Türklerin bağımsızlığı, özgürlüğü için savaştınız. Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sizlere çok şey borçlu” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ