Bir olmazsak, yok oluruz

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı Muharrem Ayı etkinlikleri kapsamında Çorlu'da aşura dağıtı. Çorlu Belediye meydanında yapılan faaliyete vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Saadet Partisi Te

GÜNDEM 17.10.2016 21:27:00 0
Bir olmazsak, yok oluruz

TARİHTEN DERS ALMALIYIZ

 

Çorlu halkının Muharrem Ayı’nı ve hicri yılbaşını tebrik eden Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, “Muharrem Ayı mübarek bir aydır. Hicri yılımızın başlangıcıdır. Ve cennet gençlerinin efendisi Hz. Hüseyin Efendimizin şehit edilişi de bu ayda vuku bulmuştur. Tarihten ders almazsak aynı Kerbelalar yaşanmaya devam eder. Birlik olmazsak, tefrikaya düşersek yok oluruz.  İslam dünyasında birçok grup ‘Allahuekber’ diyerek birbirini kesiyor. Ne acı bir durum. Bu katliamlar niye Avrupa ülkelelerinde olmaz da İslam diyarlarında olur. Çünkü Müslümanlara sattıkları silahların işleyişini ve gücünü kahve içerek seyretmektedirler. Biz bu oyuna gelmeyelim. Birbirimizi yaratandan ötürü sevelim, bir olalım” dedi.

 

İNŞALLAH YİNE BAŞARACAĞIZ

 

“Birlikte rahmet, ayrılıkta gazap vardır” diyen Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan ise “Bir olmaktan başka çaremiz yok. Biz kardeşiz. Tüm insanlığa şefkat ve merhametle kucak açmak durumundayız. Biz bunu daha önce başardık. Allah’ın ipine sımsıkı sarıldığımızda, Kıbrıs’ı nasıl fethettiğmizi gördük. Yedi düveli nasıl denize döktüğümüzü gördük. Konstantinin surlarına  sancağı dikerek nasıl İslambol yaptığımızı gördük. İnşallah yine başaracağız. Hicri yeni yılınızı ve muharrem ayınızı tekrar tebrik ederim” diye konuştu.

 

Marmara Haber