Zulmün olduğu her yer Kerbela'dır

Çorlu Cem Vakfı tarafından Kırklar Cemevi'nde düzenlenen Muharrem Ayı Aşure ve Anma programına katılan Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Zulmün olduğu her yer Kerbela'dır. Her türlü zulm

GÜNDEM 17.10.2016 21:26:00 0
Zulmün olduğu her yer Kerbela

İNSANIN YÜREĞİ KAN AĞLIYOR

 

Aşure programına Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün ve Candan Yüceer, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Muharrem ayının Aleviler için aynı zamanda matem ayı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Kerbela’da Hz. Hüseyin’in zulüm gördüğü ve katledildiği aydır Muharrem ayı. O gün, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in kızı Fatma ve Hz. Ali'nin oğlu Hz. Hüseyin'e, çocuklarına ve yanındakilere yapılan zulüm ve işkencenin acılarını bugün yüreğimizde yeniden yaşıyoruz. 10 Ekim 680 tarihinde Kerbela'da yaşananları hatırladıkça içimiz bir kez daha ürperiyor, Hz. Hüseyin'in yaşadıklarını hatırlayınca insanın yüreği kan ağlıyor. Tarihin çeşitli dönemlerinde Kur'ân-ı Kerim ve benzeri kutsal değerler, egemenliği ellerinde tutmak isteyenler ve bu imkânları başkalarına kaptırmak istemeyenler tarafından kötüye kullanılmış ve siyasi olaylara alet edilmiştir. Kişisel menfaatlerini her şeyin üstünde tutan bencil kişiler ve işin yorumunu yapamayan, gerçeklerin farkında olmayanlar da bu tür din sömürücülerine aldanıp peşlerine takılmışlardır” dedi.

 

AŞURE BİRLİKTİR, BERABERLİKTİR

 

Baysan, “Zulmün olduğu her yer Kerbela’dır. Her türlü zulme karşı hak mücadelesi veren herkes bizim için birer Hz. Hüseyin’dir. Kerbelâ aynı zamanda acıların ayrıştırdığı bir unsur değil, Alevî-Sünnî herkesi sevgide buluşturan ortak bir matemin adıdır. Bugün her türlü zulme, haksızlığa, ihanete karşı birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız. Alevîler ve Sünnîler birbirlerini geçmişten beri süregelen söylenti ve önyargılarla değil, oldukları gibi tanımaya çalışmalıdır. Böylelikle Hz. Hüseyin'i ve mücadelesini daha iyi kavramış oluruz. Öte yandan aşure eşitliktir, aşure sevgidir, aşure bir şükürdür. Aşure birliktir, beraberliktir. Yoksulun aşevi, muhtacın sığınağı, bilim ve ilmin inanç ve kültür ile yoğrulduğu yuvada, Cem evinde gerçekleştirdiğimiz bu anma gününde sizlere, Hz. Hüseyin'in ışığında ahlâk, insaf, adalet, sağduyu, basiret ve merhamet değerleri ile yoğrulmuş yarınlar diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Dede İbrahim Bayar aş duası yaparken, pişirilen aş ve aşureler daha sonra anma programına katılanlara ikram edildi. Öte yandan Anma programına katılanlar vakıf yararına kurulan kermesi ziyaret ederek alışveriş yaptılar.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ