Son gün 31 Ekim

Kuruma borcu olan ve ekonomik gelişmeler nedeniyle ödeme zorluğuna düşen vatandaşlara borçlarını yapılandırma çağrısında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan, son

GÜNDEM 16.10.2016 21:39:00 0
Son gün 31 Ekim

YENİ BİR FIRSAT

 

Daha önce, 2014 yılı Nisan ve önceki aylara ilişkin olup 10 Eylül 2014 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan kurum alacaklarının yapılandırılması hakkındaki 6552 sayılı Kanunla vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlandığını anımsatan SGK Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan, “Bu kapsamdaki taksitler hala devam etmektedir. Bu defa 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya başvurmayanlar, yapılandırması bozulanlar ve yeni oluşan borçlar için 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı Kanunla yeni bir fırsat verildi. 2016 yılı Haziran ve önceki aylara ilişkin olup, 30 Haziran 2016 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi, idari para cezaları, Kurumumuzca başka kurumlar adına tahsil edilen; damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, 30 Haziran 2016 tarihine kadar bitirilmiş özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin eksik işçilik tutan üzerinden hesaplanan sigorta primi borç asılları ile bu borçlara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı tutarlarını kapsamaktadır” dedi.

 

36 AY ÖDEME İMKANI

 

Alan şöyle devam etti: “Yapılandırma kapsamındaki borç asılları ile bu borçlar için ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden 30 Haziran 2016 tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişini oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu borçlara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilmektedir. Yapılandırılmış borçların ilk taksit ödeme süresinde tamamen ödenmesi halinde borç aslının tamamı ile hesaplanan Yİ-ÜFE nin %50 sinin ödenmesi halinde diğer fer’i alacaklar terkin edilecektir. YÎ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar için, peşin veya ikişer aylık dönemler halinde 18 taksite kadar (36 ay) ödeme imkânı getirilmiştir. Yapılandırılan borçlar; peşin veya 6, 9, 12 veya 18 taksit halinde ödenebilecektir.”

 

Haber / Gökhan TEKER