Mecliste tansiyon yükseldi

Çerkezköy Belediyesi'nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı 2'nci oturumuna Belediye Başkanı Vahap Akay ile AK Partili Meclis Üyesi Remzi Garip arasında yaşanan Performans Programı tartışması damga vurdu. R

GÜNDEM 14.10.2016 22:01:00 0
Mecliste tansiyon yükseldi

Çerkezköy Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısının 2’nci oturumunu dün saat 13.00’da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan AK Partili Meclis Üyesi Remzi Garip, “Türkiye Muharip Gazileri Çerkezköy Temsilcili üyelerinin Kıbrıs gezisi mecliste oylanırken STK temsilcilerinden bahsedilmemişti. 2 STK temsilcisi meclisin bilgisi dışında Kıbrıs’a gönderildi” iddiasında bulundu.  

 

MECLİSTE GARİP VE YILANCI GERGİNLİĞİ

 

Remzi Garip’in iddialarına cevap veren CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı ise “İlçemizin iki güzide kurumunun temsilcilerinin Kıbrıs’a gönderilmesine neden bu kadar takıldığınızı anlayamadım. Acaba sizin takıntınız bu kurumlarla mı, yoksa kurumların temsilcileri ile mi bir probleminiz var?” dedi. Nedim Yılancı’nın konuşmasının ardından ikili arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

 

AKAY KAMERA KAYDINI İZLETTİ

 

Nedim Yılancı ve Remzi Garip arasında yaşanan sözlü tartışmaya müdahale eden Belediye Başkanı Vahap Akay, Gazilerin Kıbrıs gezisine gönderilmesine karar verilen meclis toplantısının kamera kaydını izlettirdi. İzlenen kamera kayıtlarında ilk olarak Çerkezköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Esengül Güven’in, sonrasında da Başkan Vahap Akay’ın 22 gazi ve yakını, 3 basın mensubu, 1 hemşire, 1 belediye görevlisi ve 2 STK temsilcisi olmak üzere 29 kişinin Kıbrıs’a gönderilmesi konusunda meclis üyelerini bilgilendirdiği görüldü. Kamera kaydının izlenmesinin ardından konuyla ilgili tartışma sona erdi.

 

PERFORMANS PROGRAMINA 3 MİLYON 467 BİN 318 TL EKLENDİ

 

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Performans Programı hakkında bilgilendirmede bulunan Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş, “Komisyonumuz, Çerkezköy’de yaşayanların hayat standartlarını artırmak ve sosyal belediyecilik anlayışını ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştirdiği faaliyetler kapsamında 2017 Yılı performans programına toplam 3 milyon 467 bin 318 TL eklenmesine karar verdi” dedi.

 

ÖRNEK OLACAK NE YAPTINIZ?

 

Gündem maddesi hakkında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Remzi Garip, “Çerkezköy’de yaşayanların hayat standartlarını artırmaktan bahsediyorsunuz. Belediyenizde doktor yok. 2,5 yıldır meclis salonunu yapamadınız. Çalışma gruplarına toplantı salonu ayıramadınız. Örnek belediye olacağız dediniz. Örnek olacak ne yaptınız? Çerkezköy’ü beraber yöneteceğiz dediniz. Bizi hiçbir olaya katmadınız. Ciddiye almadınız. Çerkezköy’ü kimlerle yönetiyorsunuz? Belediye araçları ile 2 farklı parselde temizlik çalışması yaptınız. Bu parsellerin kime ait olduğunu söylemeyeceğim. Ama sorarsanız sizin kime hizmet ettiğinizi söylerim. Bu tablo sizin vatandaş odaklı ayrımcılık yapmadan hizmetinizin nasıl olduğunu gösteriyor. 3 yılda yaklaşık 600 milyonluk bütçeye sahip olan Çerkezköy’de bugüne kadar örnek olacak ne yaptınız?” dedi. Konuyla ilgili söz alan CHP’li mecis üyesi Uğur Erem, “Konu bize geldiğinde Park ve Bahçeler Müdürümüz ile görüştük. Kendisi bize vatandaştan talep gelmesi halinde herkesin bahçesini ya da arazisini temizlediklerini söyledi. Bahsedilen 2 parselden biri AK Partili eski meclis üyesi Hasan İşcan’a aittir. Bu da bizim hizmette ayrım yapmadığımızın göstergesidir” dedi. Remzi Garip de diğer parselin Ergun Gabralı’ya ait olduğunu kaydetti.

 

VATANDAŞIMIZLA SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDEYİZ

 

Çerkezköy’de çevreyi rahatsız eden tüm arazilerin belediye ekiplerince temizlendiğini kaydeden Başkan Vahap Akay, “Bunun için kimseden talep gelmesine gerek yok. Bunun dışında meclis salonu ile ilgili ihale bitti. Yaklaşık 1 milyon 900 bin TL bedelle ihale edildi. İş teslimi yapıldı. Sözleşme imzalanma aşamasında. 20 gün içinde iş başlar. Örnek belediye ile ilgili söylemleriniz sizin ya da grubunuzun tasarrufudur. Bizim örnek belediye olma konusundaki karar mercii siz değilsiniz. Biz vatandaşımızla sürekli iletişim halindeyiz. Talepleri, ihtiyaçları, sıkıntıları gibi konularda konuşup ona göre karar veriyoruz. Bunun en somut örneği Özcan Sokak’tır. Biz Çerkezköy’ü vatandaşlarla birlikte yönetiyoruz. Şeffaflık açısından da hiçbir tereddüdümüz yok” diye konuştu. Komisyonun oybirliği ile aldığı karar, mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

 

2017 BÜTÇESİ 121 MİLYON TL

 

2017 mali yılında zabıta personeline fazla mesai ücreti olarak kanunda belirtilen en yüksek ücretin ödenmesine karar verilen toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 2017 Mali Yılı Gelir Tarifesi de Tarife Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı. Toplantı 2017 Mali Yılı Tahmini Gelir-Gider Bütçesi’nin görüşülmesi ile devam etti. 2017 Mali Yılı Tahmini Gelir Gider Bütçesi komisyon raporu doğrultusunda 121 milyon TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

 

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

 

Belediye hisselerinin satışının oy birliği ile karara bağlandığı toplantıda mülkiyeti belediyeye ait olan ve daha önce kreş olarak kullanılan 1522 ada 1 parseldeki binaya “Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi” adının verilmesi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Toplantı, bir önceki oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen maddelerin, komisyon raporları doğrultusunda karara bağlanması ile sona erdi. Meclis Kasım ayı toplantısını 1 Kasım Salı günü saat 15.00’da yapacak.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ