Hükümet gerçekçi değil

AK Parti Kükümeti'nin "2019'a kadar tüm okullarda ikili eğitime son verilecek" şeklindeki açıklamalarını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emr

GÜNDEM 14.10.2016 21:37:00 0
Hükümet gerçekçi değil

TAM GÜN EĞİTİM SİSTEMİ DAHA VERİMLİ

 

Türkiye’de yaklaşık 10 binden fazla okulda, öğrenci sayısına göre yeteri kadar dersliğin ve öğretmenin bulunmadığına dikkat çeken Emre Köprülü, “Bu nedenle sabahçı ve öğlenci şeklinde ikili öğretim veriliyor. Konunun uzmanı eğitimciler, ikili sistem yerine tam gün sistemin daha verimli olduğuna vurgu yapıyor. Ancak bu sisteme geçmek için şartların hazır olup olmadığı konusunda derin görüş ayrılıkları yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

 

OKULLARIN BİRÇOK SORUNU VAR

 

Büyükşehir statüsü kazanmış Tekirdağ’da hali hazırda eğitim konusunda çözülmemiş mevcut birçok sorun olduğuna işaret eden CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, “Bu problemlerin giderilememiş olması eğitim konusunda geleceğe dair karamsar bir tablo ortaya çıkarmaktadır. Uzmanlar dersliklerin yetersiz olduğu, sınıf mevcutlarının çokluğundan dolayı öğrencilerin ikişerli hatta üçerli oturmak zorunda kaldığını belirtilerek, okulların ısıtmadan tuvalet temizliğine kadar mevcut birçok sorunu olduğuna dikkat çekiyor” dedi.

 

ÖĞRETMEN BAŞINA KAÇ ÖĞRENCİ DÜŞÜYOR?

 

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi veren Emre Köprülü, “Türkiye genelinde derslik ve öğretmen sayısı başına düşen öğrenci sayısı nedir? Bunun illere göre sayısı kaçtır? Tekirdağ ilinde derslik ve öğretmen sayısı başına düşen mevcut sayı nedir? Birçok okulun fiziki koşullarının yetersiz olmasına ve bu durumu Tekirdağ il ve ilçeleri dahil olmak üzere, ülke genelinde soru önergeleri ile gündeme getirmemize rağmen sorunlar giderilmemiştir. Bu sorunlara rağmen 2019 yılı hedeflerine ulaşılabilmesi mümkün müdür?” sorularını sordu.

 

Haber / Gökhan TEKER