Miniklere ağız sağlığı eğitimi

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında Tekirdağ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada "2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrencilere 2 kez

GÜNDEM 13.10.2016 21:05:00 0
Miniklere ağız sağlığı eğitimi

AMAÇ TOPLUMSAL GELİŞMEYİ SAĞLAMAKTIR

 

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediği belirtilen açıklamada, “Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır” denildi.

 

FLORÜRLÜ VERNİK UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

En sık rastlanan sağlık sorunlarından birinin de ağız ve diş hastalıkları olduğu belirtilen açıklamada, “Halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmekte ve koruyucu sağlık hizmetleri uygulanması gerekmektedir. Bu gerçeklerden yola çıkılarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerine; 2015-2016 eğitim öğretim yılında 60 ayını doldurmuş anasınıfı ile ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik ağız diş muayenesi ve florürlü vernik uygulaması gerçekleştirildi. Ayrıca öğrencilere ağız diş sağlığı eğitimi verildi. 2016-2017 eğitim öğretim yılında ise anasınıfı ile ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine iki kez florürlü vernik uygulaması; ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin ağız diş muayenelerinin yapılması, farkındalığın oluşması adına öğrenci öğretmen velilere yönelik eğitimler planlanlanıyor” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ