İşten çıkarılan işçilerin haklarını savundular

Velimeşe OSB'de faaliyet gösteren bir Tekstil fabrikasında 7 işçinin örgütlenme çalışmalarına katıldıkları için işten çıkarıldıkları iddialarının ardından Türk-İş Send

GÜNDEM 11.10.2016 21:21:00 0
İşten çıkarılan işçilerin haklarını savundular

ŞUBE BAŞKANLARI KATILIM GÖSTERDİ

 

TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin örgütlenme çalışmalarını yürüttüğü ve yaklaşık 400 çalışanı bulunan Velimeşe’deki bir tekstil fabrikasında işine son verilen 7 işçinin ve örgütlenme çalışmalararını yürüten diğer işçilerin de hakkını savunmak için TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Mürsel Türkkan,Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, TEKSİF Yeni Bosna Şube Başkanı Enver Atasoy, İstanbul 1.Şube Petrol İş Sendikası Başkanı Ahmet Baranlı, TEKSİF Genel Başkan Danışmanı Faruk Küçükkucak, TEKSİF Çorlu Şube Başkanı Salih Koyuncu ve işten çıkartılan işçiler  fabrika önünde düzenlenen basın açıklamasına katıldı.

 

SENDİKALI OLMAKTAN KORKMAYIN

 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ın fabrika müdürü ile görüşme talebinin reddedilmesinin ardından basın açıklamasına geçildi. İşçilerin işten uzaklaştırıldığı Tekstil Fabrikası önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Türk Metal Sendikası Başkanı Murat Koçak, “Sendikalı olmak iş yerine bir şekilde huzur ve refahı getirir, içerdeki iç barışı getirir. Kaliteli üretimi beraberinde getirir. İşverenlerimiz bunları anlamıyor. İşten atılan arkadaşlarımızın Türk-İş olarak sonuna kadar yanındayız. Sendikalı olmaktan korkmayın. Anayasal bir haktır. Burdan işverene elimizi uzatıyoruz. Yakmadan, yıkmadan gelin bir şekilde burda çalışalım ve sendikalı olrak çalışalım. Türk-İş olarak sonuna kadar burada olacağız. Avukatlar kanuni işlemleri yapacaktır. Onurlu mücadelemiz devam edecektir” dedi.

 

BÜTÜN MESELE SERMAYENİN HAZIMSIZLIĞI

 

TEKSİF Genel Başkan Danışmanı Faruk Küçükkucak ise yaptığı açıklamada, “Türk-İş Konfederasyonu’nun burada örgütlenme konusunda hertürlü desteği sağlayacağına olan inancım sağlam. Bu acı tablo Türkiye’nin her yerinde ne yazıkki görülüyor. Türkiye emekçileri bunu hak etmiyor. Anayasada yer almasına rağmen sermeye acımasız bir şekilde sendikaya üye olan arkdaşlarımızı kapı önüne koyuyor. Bütün mesele sermayenin hazımsızlığı. TEKSİF Sendikası burada çalışma yaparken bir baskı ile çalışma yapmadı. İşçilerin istekleri doğrultusunda yapıldı. İşveren ‘vay siz misiniz sendikaya üye olan?’ diyip kapı önüne koyuldular. Anayasada madde olmasına rağmen sermaye bunu bir şekilde yapıyor ve anayasayı çiğniyor” ifadelerini kullandı.

 

GÖRÜŞMEK İSTEDİK AMA YİNE YANAŞMADILAR

 

İşveren ile görüşmek istedik yine yanaşmadılar diyerek konuşmasını sürdüren Küçükkucak, “Burada bütün mesele, sendikanın maddesel olarak görülmesi. Buna rağmen işverene yapılan barışçıl çağrının ne niyetle reddildiğini anlamıyoprum. Aynı inatla Fersan işvereni bu tutumunu sürdüğü sürece burada 100-200 kişi olur ama Anayasal haklarımızı çiğnetmeden biz bunların takipçisi olacağız. Bütün bunları kenara itiyorlar. Maddi, manevi olarak sendika işten çıkarılan arkadaşlarımızın yanında olacak. İşverene burdan sesleniyorum gelin medeni insanlar olarak bunu görüşelim. Biz işverenin kasasını istemiyoruz. Biz işverenle daha sağlıklı bir çalışma ortamı yapılmasını ve barışçıl bir ortam sağlanmasını istiyoruz. Sendikalarımız bu konuyu sonuna kadar takip edecekler” şeklinde konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT