Sağlıklı yaşam yürüyüşü yaptılar

Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesine bağlı Edirne Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ekibi ve tedavi gören psikiyatri hastaları "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"na destek yürüyü

GÜNDEM 11.10.2016 21:09:00 0
Sağlıklı yaşam yürüyüşü yaptılar

YÜRÜYÜŞÜN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

 

Edirne Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Uzman Dr. Mehtap Topuz, Türkiye’nin her yerinde ‘her gün 10000 adım’ sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüş etkinliklerinin kamuoyunda bir duyarlılık oluşturmak adına yürüyüşün önemine değindi.

 

DÜZENLİ YÜRÜYÜŞLER DÜZENLİYORUZ

 

Uzm. Dr. Mehtap Topuz yaptığı açıklamada, “Psikiyatri hastaları aldıkları ilaçların yan etkileri nedeniyle obeziteye yatkın hale gelmektedir. Hastalarımızda sık olarak gördüğümüz ve ciddi komplikasyonları olan obezite ile mücadele de Edirne Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak; düzenli diyetisyen kontrolleri, sağlıklı yemek yeme alışkanlığı kazandırma ve bilgilendirme amacıyla düzenli kilo takibi yapılmaktadır. Aynı zamanda Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında ‘her gün 10000 adım’ sloganı ile hastalarımız ve ekibimiz ile her Çarşamba günü Şükrü Paşa atletizm pistinde düzenli yürüyüşler düzenliyoruz” diye konuştu.

 

YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GETİRMELİYİZ

 

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Emrah Erten, Edirne Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Gürhan Çelik ve genel sekreterlik personelleriyle yürüyüşe destek verdi. Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Emrah Erten, konuşmasında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivetinin önemine dikkat çekerek, “Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığımızı koruyup, geliştirebilmek için düzenli yapılmalıdır. Hareketli yaşamı bir yaşam biçimi haline getirmeliyiz” dedi.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN