Çiftçi Eğitim programına yoğun ilgi

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca uygulanan 2016-2017 dönemi Çiftçi Eğitim Programı vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

GÜNDEM 11.10.2016 21:08:00 0
Çiftçi Eğitim programına yoğun ilgi

ÇİFTÇİ EĞİTİM TOPLANTISI PLANLANDI

 

Tekirdağ'da Ekim ayı sonu ile Kasım ayı başında yaklaşık 1 milyon 750 bin dekara yapılacak olan buğdayın ekimi öncesinde, il genelinde 60 civarında kırsal mahallede çiftçi eğitim toplantısı planlandı. İki ayrı konunun ele alındığı bu toplantılar Ergene ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesinde Çorlu Ziraat Odası Başkanı'nın da katılımı ile gerçekleştirildi.

 

DİKKAT VE İLGİYLE İZLENDİ

 

Eylül ayında başlayan ve yaklaşık 200 mahallede yapılacak olan buğdayda tohumluk, yabancı ot ve gübreleme,  yem bitkileri, arıcılık, bağcılık konularının ele alındığı Çiftçi Eğitim Programları vatandaşlar tarafından tam not aldı. Buğdayda gübreleme konusunu farklı yaklaşım ve çarpıcı ifadelerle anlatan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan'ın sunumu vatandaşlar tarafından dikkat ve ilgiyle izlendi.

 

EKİM SIKLIĞI ANLATILDI

 

Dün de Daire Başkanı Hacı Aslan tarafından Kırkgöz Mahallesinde Buğdayda gübreleme konusu,  Ziraat Mühendisi Sevdağ Ertem tarafından ise Türkgücü ve Çeşmeli Mahallelerinde Buğday üretiminde tohumluk seçimi, miktarı, ekim sıklığı, derinliği ve zamanı konuları anlatıldı.

 

Marmara Haber