Sürekli bahane üretiliyor

Veliköy Organize Sanayi Bölgesi'nde ki bozuk yollar hakkında konuşan VİSAD Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, "yolların yapılmasıyla alakalı olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir

GÜNDEM 10.10.2016 18:57:00 0
Sürekli bahane üretiliyor

CİDDİ BEDELLER ÖDEDİK

 

VİSAD’ın kurulduğu tarihten bugüne kadar sanayicilerin sorunlarını çözme adına büyük çabalar harcadıklarını ifade eden VİSAD Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, “yaklaşık 25 üyemiz var ve bütün sıkıntılarımızı çözme adına bedeller ödedik. Bugüne kadar kendi sıkıntılarımızı kendimiz çözmeye çalışarak kendi binamızı da kendimiz inşa ettirdik. Ne kadar ciddi bedeller ödediğimiz de sanayiciler tarafından en iyi şekilde görülmektedir” açıklamasında bulundu.

 

BİR ARPA BOYU YOL KAT EDİLMEDİ

 

Erdoğan konuşmasının devamında ise, “bozuk yollar Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nin kanayan yarası haline geldi. Bozuk yolların yapılmasıyla alakalı olarak ilk olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a gittik ve gerekli çalışmaları yaparak sıkıntıları hallettireceğini ifade etti. Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir tarafında sıkıntı olduğunu öğrendik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’dan randevu alarak belli zamanlarda kendisini ziyaret ederek sıkıntılarımızı dile getirdik. Görüşmelerimizin ardından ekip gönderileceği ifade edilmesine rağmen keşif yapıldı ama hala bir arpa boyu kadar yol kat edilmedi” diye konuştu.

 

BAHANE ÜRETME DERDİNDELER

 

Yol konusunda sürekli bir bahaneyle karşılaştıklarını ifade eden Mehmet Erdoğan, “Yollar yapılacak denilmesine rağmen bir türlü yapılmadı ve yeniden Vahap Akay ile görüşmeye gittik. Vahap Başkan bizimle çok ilgilendi ve gerekli görüşmeleri yapacağını ifade etmesine rağmen Kadir Albayrak işi sürekli yokuşa sürmeye devam etti. Tekirdağ Valimiz, Çerkezköy Kaymakamımız ve Çerkezköy Belediye Başkanımız yolların yapımıyla alakalı işin peşinde olarak çok uğraştılar. Büyükşehir Belediye Başkanı ise sürekli bir bahane üretme derdine girmiş durumda” dedi.

 

ÖNCE KÖYLÜNÜN YOLU

 

Sanayiciler olarak ellerini taşın altına koyduklarını sözlerine ekleyen Hacı Mehmet Erdoğan, “Elimizi taşın altına koyarak bozuk yolların yapımını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi üstlensin bedelini de biz ödeyelim dedik. Ama gene kabul edilmedi. Duyduğumuz Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, ‘öncelik köylünün yolu sonra OSB yoluna bakarız’ diye açıklama yapıyormuş. İlk etapta bize tespit yapılsın denildi ama sonuç gene olumsuz. Herhangi bir yol kat edilmiyor” ifadelerine yer verdi.

 

ÇALIŞMALARIN BAŞLANACAĞI İFADE EDİLDİ

 

VİSAD Başkanı Erdoğan konuşmasının sonunda ise, “VİSAD ve VOSB olarak yapılacak olan yolun tüm bedellerini sanayiciler olarak karşılamaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Şifayen bizlere verilen yanıtlar hep olumsuz oldu. Son olarak Vahap Akay bir kez daha görüştü ve ekip yetersizliği bahane gösterilerek olumsuz cevapla yeniden karşılaştık. Büyükşehir Belediyesi olumsuz cevaplarına devam ederken, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay gerekli açıklamaları yaparak yolla alakalı çalışmaların başlanacağını ifade etti” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ