Muhtarlar yurda döndü

Perşembe günü Çerkezköy Belediyesi sponsorluğunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine giden 10 Mahalle muhtarı, üç belediye meclis üyesi, üç basın mensubu ve 8 belediye personelinden oluşan 24 kişilik hey

GÜNDEM 11.10.2016 00:01:00 0
Muhtarlar yurda döndü

İLK DURAK ÇAMLIBEL KÖYÜ OLDU

 

Bilişim, Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneği’nin düzenlediği seminere katılmak üzere KKTC’ne giden heyet ilk olarak Çamlıbel Köyü’nde, 1956 tarihli Mavi Köşk, Makarios’un avukatı ve Orta Doğu’nun en büyük silah tüccarı İtalyan asıllı Rum olan Pablo Pavilides’in evi Mavi Köşkü’nü gezdi. Heyet daha sonra ise Mehmetçik anıtını ve Kıbrıs Harekatı sonucunda ölen Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin anısına Türkiye tarafından Girne’de yapılan Karaoğlanoğlu şehitliğini ziyaret etti.

 

PEK ÇOK YERİ ZİYARET ETTİLER

 

1974 yılında barış harekatında şehit olan askerler anısına yaptırılan ‘Barış ve Özgürlük’ anıtını ziyaret eden kafile, daha sonra da Rumların savaştan kaçarken geride bıraktığı askeri araçların sergilendiği Açık Hava Müzesi’ne ziyarete bulundu. Heyet ziyaretin son gününde Gazi Magosa’yı ziyaret ederek, Magosa kalesi, Lalapaşa cami, Vatan Şairi Namık Kemal’in sürgünde kaldığı zindan olmak üzere Lefkoşa’da Barbarlık müzesi, KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabri, MTN anıtı ile iki kentin pek çok yerinde ziyaret gerçekleştirildi.

 

DÜN GECE YURDA DÖNDÜLER

 

Heyet boş zamanlarında da alışveriş yaparak günü tamamladılar. Perşembe günü KKTC’ne giden kafile dün akşam saatlerinde Çerkezköy’e dönerek düzenlenen gezi programını tamamlamış oldu.

 

Haber / Mehmet AYAN