Eserler şehre can verecek

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumunda taşlar sanat eserine dönmeye devam ederken Küratör Nermin Sözel Süleymanpaşa Belediyesi için yaptığı heykeli hakkında açıklamalarda bulundu. SÃ

GÜNDEM 9.10.2016 19:57:00 0
Eserler şehre can verecek

PROJESİNDEN BAHSETTİ

 

Heykellerin figüratif soyut çalışmalar olduğunu ifade eden Küratör Nermin Sözel kendi eseri ile ilgili de bilgi verirken; “Bu yıl barış teması ile yola çıktığımız 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumunda benim eserim iki kapalı formun 3 metal boruyla birleşiminden oluşuyor. Farklı açılardan izlendiğinde iki kuş formu gibi görünen heykel 3 metal boru ırk, dil, din gibi barışı engelleyen ayrımları temsil ediyor” dedi.

 

11 EKİM’DE SONA ERECEK

 

Sözel şöyle devam etti: “Eğer dünyada barışın tamamen gerçekleşmesi isteniyorsa bunun için hepimiz çaba göstermeliyiz. Eğer bu ayrımlar ortadan kalkarsa barış güvercinleri özgürce uçabilir.” Küratör Nermin Sözel’in de “Dünyaya Barış” adlı eserinin yer alacağı 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu 11 Ekim tarihinde sona ermesinin ardından sahil marina alanda açılacak sergi ile vatandaşlarla buluşacak.

 

Haber / Menşure KARDEŞ