Ulusal Gençlik Parlamentosu üyesi oldular

Tekirdağ'ı temsilen Aydın Kuşadası'nda düzenlenen Ulusal Gençlik Parlamentosu Çalıştayı'na katılan Tekirdağ Kent Konseyi Gençlik Meclisi, burada gençlik meclisleri, üniversite kulüpleri, ge

GÜNDEM 7.10.2016 20:36:00 0
Ulusal Gençlik Parlamentosu üyesi oldular

TEKİRDAĞ ELÇİSİ OLDU

 

Sürdürülebilirlik, Gençliğin Yereldeki Sorunları, Finansal Bilinç ve Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri gibi temaların ele alındığı toplantıya TOBB, Visa, TESEV, Ekoloji Platformu Good4trust, IDEMA ve UNDP Türkiye'nin katılım gösterdi. Toplantıda Tekirdağ Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ni ise Cansın Rokovet temsil etti. Tekirdağ Kent Konseyi Gençlik Meclisi, çalıştayın ardından Genç Dostu Kentler Endeksi Projesine katılarak Genç Dostu Kentler Endeksi Projesinin Tekirdağ Elçisi oldu.

 

PROJE GENÇLİĞİN KATILIMINI SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMAYI HEDEFLİYOR

 

Aralarında Tekirdağ'ın da bulunduğu kentlerde gençliğin mevcut durumunun kapsamlı bir biçimde araştırılacağı çalışmada Tekirdağ Kent Konseyi Gençlik Meclisi de projenin Tekirdağ ayağını yürütecek. Mart 2016 - Mart 2018 dönemine yönelik İsveç Başkonsolosluğu desteği ile gerçekleştirilen proje, Ortak Gelecek İçin Diyalog Derneği ortaklığı ile yürütülecek. Proje, temel olarak kapasite gelişimi ve katılım hakları temelinde farkındalık yaratmayı, gençliğin karar alma süreçlerine dâhiliyetini ve kentlerine olan aidiyetini artırmayı, gençler için daha yaşanabilir kentler yaratmayı ve gençliğin katılımını sürdürülebilir kılmayı hedefliyor.

 

Haber / Menşure KARDEŞ