Edirne Belediyesi ödüllere doymuyor

Tarihi Kentler Birliği'nin 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda katılan Edirne Belediyesi'nin 2 projesi de 83 proje içinde birinci oldu.?

GÜNDEM 7.10.2016 20:33:00 0
Edirne Belediyesi ödüllere doymuyor

İKİ PROJE DE 1. OLDU

 

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2015 Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasına 47 belediye katıldı. Yarışamada 45’i uygulama, 38’i proje dalında olmak üzere 83 proje alanlarında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yarışmaya Selimiye Camii Çevresi Projesi ile Kırkpınar Alanı Kentsel Tasarım Projeleri ile katılan Edirne Belediyesi’nin 2 projesi de jüri üyelerinden en yüksek notu aldı. 83 projenin içinde Edirne Belediyesi’nin 2 projesi de birinciliğe layık görüldü. Ödül töreninin 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan YAPEX Fuarı kapsamında 17 Kasım 2016 tarihinde düzenleneceğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Kentler Birliği’nin Türkiye’nin en önemli birliklerinden biri olduğunu söyledi.

 

ÇOK DEĞERLİ BİR İSİM

 

Tarihi Kentler Birliği’nin kentinde tescili eserlerin bulunduğu belediyelerin üye olduğu bir birlik olduğunu ifade eden Gürkan, “Bu birliğin çalışmaları sonucunda bu projeler hazırlanıyor. Yol gösterici, yön gösterici bir birlik bu. Başında bu dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz var. Ama asıl kahraman ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen. Metin Hoca Tarihi Kentler Birliği’nin yüksek danışma kurulunun başkanlığını da yapıyor. Çok değerli bir isim. Kendisi çok uzun yıllardır Edirne ile ilgili çalışıyor” diye konuştu. Edirne Belediyesi geçtiğimiz hafta sonu Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması’nda “Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi” birinciliğe, “Kırkpınar Alanı (Er Meydanı) Rekreasyon Projesi (Sular Üzerinde Yükselen Şehir)” ikinciliğe, “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Projesi” üçüncülüğe ve “Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin Sayısallaştırılma Projesi” Tarihe Saygı Özel Ödülüne layık görülmüştü.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ