Dernek çatısı altında birleştiler

Çerkezköy ve bölgede faaliyet gösteren Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçiler, "Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği" çatısı altında birleşirken; derneğin baÅ

GÜNDEM 6.10.2016 21:09:00 0
Dernek çatısı altında birleştiler

GENİŞ KAPSAMLI BİR TÜZÜK HAZIRLADIK

 

Mali müşavirlerin ve bağımsız denetçilerin bölgede faaliyet gösteren esnaf, tüccar, çiftçi, sanayici, kooperatif, site ve apartman yönetimi, vakıf, dernek ve siyasi partilere hizmet verdiğini belirten Rüstem Tuna, “Bu derneği kurarak sektördeki meslek mensuplarını ve stajyerlerini bir araya getirmek istedik. Derneğimiz bu kişileri eğitmeyi ve kamuoyunu aydınlatmayı ilke edinmiştir. Bu doğrultuda geniş kapsamlı bir tüzük hazırladık” dedi.

 

MESLEĞİNİN GÜVENİLİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

 

Açıklamasında derneğin amaçlarından da bahseden Rüstem Tuna, “Derneğimiz, insan hakları evrensel ilkelerinin, düşünce inanç ve girişim özgürlüklerinin, laik hukuk devletinin, katılımcı demokrasi anlayışına katkı sağlayarak muhasebe ve denetim mesleğinin güvenilirliğini, bağımsızlığını ve demokratikliğini geliştirmeyi amaçlıyor. Dernek, Atatürk’ün öngördüğü hedef ve ilkeler doğrultusunda ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyini yakalama ve geçme anlayışı içinde kadın-erkek eşitliğini siyaset, ekonomi ve eğitim açısından gözeten iş insanlarının toplumun öncü ve girişimci bir grubu olduğu inancıyla, yukarıda sunulan ana gayenin gerçekleşmesini sağlamak amacıyla çalışmalar gerçekleştirir” dedi.

 

İŞTE KURUCU YÖNETİM

 

Tuna, “TRAMDED, Türk muhasebe ve denetim meslek mensupları adına, bu çerçevede oluşan görüş ve önerilerini çeşitli platformlarda muhataplarına, ulusal ve uluslararası kuruluşlara, kamuoyuna, doğrudan ya da dolaylı olarak her türlü iletişim araçları ile ileterek yukarıdaki amaçlar doğrultusunda düşünce ve hareket birliği oluşturmayı hedefler” dedi. Rüstem Tuna başkanlğındaki derneğin kurucu yönetiminde ise İsmail İmren, Fatih Saraç, Sevim Boncuk, Özcan Özkan, Nadir Kıray ve Erdinç Turan yer aldı.

 

PANEL DÜZENLEYECEĞİZ

 

Dernek olarak öncelikle 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili kanunun uygulanması ile ilgili bir panel düzenlemek istediklerini kaydeden Tuna, “Vergi, SGK yetkilileri ile kendi içimizden eğitimcilerin katılacağı bir PANEL ile meslek mensuplarının ve çalışanlarının uygulamaya dönük bilgilendirilmesi ve uygulama birliği sağlanması hedeflenmektedir. Panel etkinliğimiz 11 Ekim Salı günü saat 14.00’da Güneşler Otel Salonu’nda yapılacak. Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, SGK Çerkezköy Merkez Müdürü Hasan Türkan ve SMMM-Bağımsız Denetçi Fatih Saraç panele konuşmacı olarak katılacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ