İstanbul'da patlama!

İstanbul Yenibosna'da Şirinevler 75. yıl polis merkezi yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın bir araçta meydana geldiği ve 1 kişinin ağır yaralandığı öğrenildi.Bölgeye çok sayıda polis ekib

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 6.10.2016 15:53:00 0
İstanbul

İşlek bir caddede meydana gelen patlamanın ardından silah sesleri duyulduğu ve çevredeki binalarda ve araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.Şirinevler’de bulunan 75. yıl Polis Merkezi Amirliği 8 Aralık 2012’de de saldırıya uğramıştı.

Vali Şahin'den açıklama

Patlamayla ilgili Twitter’dan açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin ‘’Bahçelievler ilçesi Fatih caddesinde bombalı motosikletin patlatılması sonucu,ilk tespitlere göre biri ağır, beş vatandaşımız yaralanmıştır.’’ dedi.

Kasklı şüpheli aranıyor

Patlamadan hemen önce siyah mont, kot pantolon ve siyah motosiklet kaskı takan bir kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için bölgede inceleme yapmaya başladı.

10 kişi yaralandı

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, olayla ilgili ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü  ve olayın oluş şekli, konuyla ilgili örgüt bağlantısına ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirterek,"Patlamada 10 vatandaşımız yaralanmıştır. Daha önceki twitter açıklamamızda 1 ağır, dört normal yaralı diye açıklamıştık ama Allah'a şükür ağır yaralımız yok. Tedavileri devam ediyor." dedi.

Polislerimizden yaralımız yok

Motosikletle gelen bir kişinin kaçtığı ve iki kişinin de uzaklaştığı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Şahin, "Bunların tamamı araştırılıyor. Motosikleti birisi getirip bırakıyor oraya. Bununla ilgili etraftaki kamera görüntülerinin tamamı toplanıyor. Bunlar detaylı incelenecek. Şu anda tahkikat aşamasında olduğu için bundan fazla bir şey söylememiz mümkün değil. Polislerimizden yaralımız yok." dedi.

En ufak ihtimali değerlendirmek zorundayız

Konuya ilişkin henüz gözaltına alınan kimsenin olmadığını da belirten Şahin, ‘’Bu tür olaylarda her zaman en ufak ihtimali değerlendirmek zorundayız. Ola ki ikinci bir tuzaklanmış bomba olabilir veya başka bir niyet olabilir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olmaları ve kendi güvenlikleri açısından uyarılara uymalarını özellikle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.