Suriye sınırında büyük patlama

Suriye'nin Türkiye sınırında ÖSO'yu hedef alan bombalı saldırıda 20'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 6.10.2016 10:57:00 0
Suriye sınırında büyük patlama

Suriye'nin Türkiye sınırında Özgür Suriye Ordusu'nun nöbet değişimi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 20'den fazla kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

İnsa Hakları Gözlemevi, patlamanın intihar saldırısı mı yoksa daha önceden yerleştirilen bir bomba sonucu mu yaşandığının bilinmediğini belirtirken, sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan terör örgütü DEAŞ saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

‘’Saldırı bir insanlık suçudur’’

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Atme çadır kentine yapılan bombalı saldırıyı ‘insanlık suçu’ olarak değerlendiren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş,  “Olayın detayını henüz bilmiyoruz. Patlama olduğuna ilişkin bilgiler var. Ümit ederim büyük bir zayiat olmamıştır. Maalesef Suriye ve Irak'taki siyasi karışıklıkların, orada devam eden iç karışıklıkların vekalet savaşlarının her yere büyük zararı oluyor. Türkiye'ye de büyük zararı olduğunu görüyoruz. Mülteci kampına yapılan saldırı bir insanlık suçudur. Oradaki insanlar zaten evlerinden barklarından normal hayatlarından uzaklaştırılmış olan insanlardır. Geleceği çalınmış olan insanlardır. Bunu yapanlar insanlık dışı bir suç işlemişlerdir. Dünyanın her yerinde mülteci kampları korunası yerler olmaktadır. Olayın detayları ortaya çıktıkça Türkiye olarak gerekli tepkimizi ortaya koyacağız” dedi.