Bölge 2'nci odayı kaldırmaz

Çerkezköy'de periyodik aralılarla kurumları dolaşan Kaymakam Metin Kubilay, bu kez de Ziraat Odası, Şoförler Odası ve Kent Konseyi'ni ziyare etti.  Ziyarette Kapaklı Zraat Odası kurulması talebi hakkÄ

GÜNDEM 4.10.2016 20:57:00 0
Bölge 2

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın kurum ziyaretleri kapsamındaki ilk durağı Çerkezköy Ziraat Odası oldu.

 

150 BİN DÖNÜM EKİLEN ARAZİ VAR

 

Kaymakam Kubilay Ziraat Odası ziyaretinde Oda Başkanı Hasan Toprak tarafından karşılandı. Ziyareten duyduğu mutluluğu dile getiren Hasan Toprak, “Hasatları bitirdik ve yağmur bekliyoruz. İnşallah rahmet yağar da çiftçimiz de hasat ekimine başlar. Yıl itibariyle verimlerimiz iyiydi. 200 kilo ayçiçeği ortalamamız, 350-400 kilo da buğday ortalamamız vardı. Bizim en büyük sıkıntımız Çiftçi Kayıt Sistemi’dir. Arazilerimizin çoğu imara girerek sanayi arsası oldu. 150 bin dönüm ekilen arazi var ama bunun 70-80 bin civarı ÇKS’den faydalanamıyor. Sanayi yerleri tarım arazisi olarak görünmediği için dosya yapamıyoruz ve hükümetimiz de bunlara destek vermiyor. Konuyu tüm yetkililere ilettik. Ankara’da uydu sistemi ile ilgili bir çalışma var. Burası pilot bölge olarak ayrıldı. Fakat yürürlüğe girmedi. Bu sistem oturursa hiçbir çiftçimiz mağdur olmayacak” dedi.

 

BÖLGE İKİNCİ ODAYI KALDIRMAZ

 

Bölgede faaliyet gösteren 700 aktif çiftçinin köyden kopamadığını belirten Hasan Toprak, “Bu insanlar 50 yaşına gelmişler. Fabrikaya mı gitsinler bekçilik mi yapsınlar? Tarımla uğraşıyorlar ve bizler de onlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Mevzuat gereği Kapaklı Kaymakamı ve Belediye Başkanına oda kurulması yönünde gerekli bilgileri verdim. Değerlendirmeleri genel merkez yapıyor. Çiftçi sayımızın azlığı ve bölgenin 2 odayı kaldıramayacağından dolayı tek oda olarak devam ediyoruz. Üyelerimizin 450’si Kapaklı ve köylerine bağlıyken, 250’si Çerkezköy ve mahallerinde faaliyet gösteriyor” diye konuştu.

 

ÜZÜCÜ BİR OLAY YAŞADINIZ

 

Üreten kesimin her zaman yanında olduklarını belirten Kaymakam Kubilay ise “Çiftçimizin her zaman yanındayız. Burası her ne kadar sanayi kenti olarak anılsa da tarımsal üretim de her zaman önemli ve ilçemiz için artı bir değerdir” dedi. Hasan Toprak’ın dolandırılma olayını anımsatan Kaymakam Kubilay, “Üzücü bir olay yaşadınız. Ben de takip ettim. Emniyet birimlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Yargı da gerekeni yapıyor. Geçmiş olsun diyorum. Oda başkanımızın böyle bir şeyle karşılaşmış olması bizleri daha da çok üzdü. Dolandırıcıların hak etikleri cezaları almalarını istiyoruz” dedi.

 

TEK SIKINTIMIZ KORSAN ARAÇLAR

 

Ziraat Odası’ndan ayrılan Kaymakam Metin Kubilay, daha sonra Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret ederek şoför esnafının sıkıntılarını dinledi. Ziyaretten dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Oda Başkanı Mustafa As, tek sıkıntılarının korsan araç konusu olduğunu belirtirken; Kaymakam Metin Kubilay ise konunun takipçisi olduğunu ve emniyet güçlerinin korsan araçlarla mücadelede çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü kaydetti.

 

SON DURAK KENT KONSEYİ

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ziyaretinin ardından Çerkezköy Kent Konseyini ziyaret eden Kaymakam Kubilay, Çerkezköy’ü tanıtan kitabı Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe’ye hediye ederek, kitap hakkında bilgi verdi ve çiçeği burnunda Başkan Serfiçe’ye ve yönetimine başarı diledi. Kaymakam Kubilay’ın tebrik ve başarı temennilerinin ardından Funda Serfiçe ise göç sonrası bireylerin topluma adapte olabilmesi yönünde başlatılacak çalışmalar için Kaymakam Kubilay’dan destek vermesini talep etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ