Kaymakam Kubilay duyarsız kalmadı

Marmara Haber Gazetesi'nin "Vatandaş İsyanda" başlığı ile dikkat çektiği uyuşturucu kullanımı konusuna Çerkezköy Kaymakamlığı'ndan yanıt geldi. Konuyla ilgili yazılı aç

GÜNDEM 3.10.2016 20:48:00 0
Kaymakam Kubilay duyarsız kalmadı

Çerkezköy ve bölgede son zamanlarda artan uyuşturucu kullanımı vatandaşları tedirgin ediyor. Mezarlıkları, metruk binaları ve okul çevrelerini mesken tutan uyuşturucu bağımlıları çevreye verdikleri zarardan dolayı vatandaşların da korkulu rüyası haline geldi. Konuyla ilgili emniyet güçlerinin ellerinden geleni yaptığını belirten vatandaşlar, “Yakalanan şüpheliler, ifadeleri alındıktan sonra ya serbest bırakılıyor. Bu yaşanılan olumsuzluklara artık biri dur denmeli. Çocuklarımızı dışarı çıkarmaktan korkar hale geldik. Lütfen artık sesimize cevap verilerek gerekli adımlar atılsın” dedi.

 

KİMSENİN GENÇLERİMİZİ ZEHİRLEMEYE HAKKI YOK

 

Vatandaşların bu serzenişi cevapsız kalmadı. Durumun basında da yer almasının ardından yazılı bir açıklama yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “İlçemizde uyuşturucu kullanımının önlenmesi ile mücadele etmek en önemli hedeflerimizden biri durumundadır. Ayrıca; 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başlamış olup, ülkemizin geleceği ve geleceğimizin teminatı olan çocuklar ve gençlerin eğitim-öğretim yılını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri büyük önem taşıdığından, hiçbir kimsenin çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye hakkı bulunmamaktadır” dedi.

 

KUBİLAY TALİMAT VERDİ

 

İlçe genelinde, okullarda ve okul çevrelerinde güvenlik önlemlerinin artırılması, okulların çevresinde özellikle uyuşturucu madde, sigara, tek sigara satılması ve kullanımının önlenmesi kapsamında talimat veren Kaymakam Kubilay, “Bu kapsamda tedbirlerin en üst seviyede alınması hususunda gerekli uygulamaların hassasiyetle yapılması gerekiyor. Yapılan yasal işlem ve operasyonlardan Kaymakamlığımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ