OHAL uzatıldı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı hakkında açıklama yaparak, OHAL süresinin 3 ay daha uzatıldığını açıkladı. Kurtulmuş "Bakanlar Kurulu'nun almış o

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 3.10.2016 18:07:00 0
OHAL uzatıldı

Numan Kurtulmuş’un Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan yaptığı açıklamanın satırbaşları şöyle:

 

''TBMM üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir''

Bu dönemde TBMM’nin hayati önemde meselelerle karşı karşıya olduğunu ifade etmek isterim. Türkiye terör örgütlerine karşı mücadelesini sürdürecek, aynı zamanda 2023 ve 2051 hedefleri için atılım ruhuyla hareket edecek. 550 milletvekili arkadaşımızın tamamının bu ruhla hareket edeceğini biliyoruz. TBMM üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir.

ABD ile her alanda ortaklığı olan bir ülke olarak bu karar verilene kadar, adı geçen kişinin tutuklanmasını talep ediyoruz.4 partinin katılımıyla KHK komisyonu kurulacak

''Fırat Kalkanı perasyonu başarılı olarak devam etmektedir''

Fırat Kalkanı Operasyonu Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve Türkiye’nin sınırlarını terör örgütlerinden korumak için yaptığı bir operasyondur. Bizim açımızdan operasyon başarılı olarak devam etmektedir ve ilk gün bahsettiğimiz kırmızı çizgiler devam etmektedir. Bu bölgenin DAEŞ’ten temizlenmesi, Suriyelilerin ülkelerine güvenli dönmesini sağlamak öncelikli amacımızdır.

''Suriye, Suriye halkınındır''

Musul ve Rakka’ya olası operasyonlarla ilgili tavrımız nettir. Bu bölgenin bütünüyle terör örgütlerinden temizlenmesi için her türlü adımı atmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz ancak Suriye, Suriye halkınındır. Terör örgütlerinden temizlenmesi bahanesiyle bir başka terör örgütüne bu bölgelerin peşkeş çekilmesi doğru değildir.

''OHAL süresi 3 ay daha uzatılmıştır''

Bakanlar Kurulu’nda ele alınan bir başka konu da OHAL’ in uzatılması ve 19 Ekim’den itibaren OHAL süresi 3 ay daha uzatılmıştır.