Türkiye'de örnek bina

Ülke genelinde parmakla gösterilen Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi binası'na Uşak'tan görücü geldi. Uşak'da da engelliler için benzer bir bina yapmak istediklerini belirten TSD UÅ?

GÜNDEM 2.10.2016 20:03:00 0
Türkiye

HEYETE ÖZEL GÖSTERİ

 

TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz ile birlikte Çerkezköy’e gelen Salih Küçük, “Uşak’ta engellilere yönelik yapılması planlanan bina için Çerkezköy’e geldik” dedi. TSD Çerkezköy Şubesi’nde incelemelerde bulunan heyete TSD Çorlu Şube Başkanı Canan Naciye Yurdseven, TSD Sekreteri ve Dünya Okçuluk Şampiyonu Burcu Dağ ve Uşak Belediyesinde görevli iki mimar da hazır bulundu. Heyetin Uşak’ta yapılması planlanan engellilere ait bina için Türkiye’de örnek teşkil eden Çerkezköy dernek binasını incelemeye geldiğini kaydeden TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Heyet bu tür incelemelerde fikir alışverişi yapıyor” dedi. Heyetin incelemeleri sırasında prova yapan TSD Çerkezköy Şubesi gösteri ekibi, heyet için mini bir gösteri sundu.

 

KASTAMONU’YA GİTMEYE GEREK KALMADI

 

Heyeti önceki gün kahvaltı programında ağırladıklarını belirten Çetinkaya, “Daha sonra kısa bir Çerkezköy turu yaptık. Ardından derneğimize ait Ceviz Ormanını gezdik. Heyet öğlene doğru Çerkezköy’den ayrıldı” dedi. Uşak Belediyesi öncülüğünde engellilere yönelik engelsiz yaşam merkezi yapmayı hedeflediklerini söyleyen TSD Uşak Şube Başkanı ve Uşak Belediye Meclis Üyesi Salih Küçük, “Örnek binaları erişebilirlik yönünden incelemek ve yerinde görmek istedik. Bunun için ilk olarak Çerkezköy’e geldik. Kastamonu’ya da geçecektik ama buradaki binayı gördükten sonra vazgeçtik. Mimarlarımızın kafasında bir proje oluştu ve başka bir yere gitmeden projeyi geliştirebiliriz” dedi.

 

MERKEZİMİZİ MİSAFİRHANE ŞEKLİNDE YAPMAYI PLANLIYORUZ

 

Küçük, “TSD Çerkezköy Şubesi binasını çok beğendik. Devletin yapması gereken asli görevi ne yazık ki STK’lar üstlenmiş durumda. Uşak’ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı zihinsel engellilere yönelik yaşam evi var. Bu merkez sadece bayanlara özel ve yaklaşık 160 bayan kalıyor. Tüm giderleri de bakanlık tarafından karşılanıyor. Yapacağımız yaşam merkezi tüm engelli üyelerimize ait bir merkez olacak. Merkezimizi misafirhane şeklinde yapmayı planlıyoruz. Dışarıdan gelen engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kalıp vakit geçirebilecekleri bir merkez inşa etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Gökhan TEKER