Kore saray kıyafetleri Edirne'de sergilendi

Edirne Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde, Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu tarafından gerçekleştirilen "Kral ve Kraliçe'nin Türkiye Gezisi" isimli Kore Saray Kıyafetleri

GÜNDEM 2.10.2016 19:50:00 0
Kore saray kıyafetleri Edirne

TANRIKULU’NA KRAVAT HEDİYE DİLDİ

 

Kore Başkonsolosluğu’ndan Kültür ve Ekonomiden Sorumlu Konsolos Ok Sok Ko, sergi öncesi Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu’nu ziyaret etti. Edirne’ye ikinci kez geldiğini ifade eden Ko, kendilerine verdikleri destekten dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Başkan Yardımcısı Tanrıkulu’na teşekkür etti. Ziyaret sırasında Ko, Kore motiflerinin yer aldığı kravatı Tanrıkulu’na hediye etti.  2016 Kore Milli Günü Haftası Kore Kültür Şenliği etkinlikleri kapsamında Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu tarafından, Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Kral ve Kraliçenin Türkiye Gezisi’ isimli ‘Kore Saray Kıyafetleri ve Fotoğraf Sergisi’ne, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Kore Başkonsolosluğu’ndan Kültür ve Ekonomiden Sorumlu Konsolos Ok Sok Ko; Kore Derneği Başkanı Park Yog Duk; Dünya Kostüm ve Kültür Araştırma Merkezi Başkanı Sangeun Lee ve sergide yer alan kıyafetlerin tasarımını gerçekleştiren 6 tasarımcı katıldı.

 

İLİŞKİLERİMİZ ÇOK ESKİYE DAYANIYOR

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Türkiye Cumhuriyeti ve Kore arasındaki dostluğun nişanesi olarak bu etkinliğine ev sahipliği yaptıklarını belirtti. 66 yıl önce aynı cephede savaşmış iki ülkenin yıllar sonra dostluk, birlik ve beraberlik duygularıyla ilişkilerini yürütüyor olmalarının mutluluk verici olduğunu ifade etti. Kore Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı için verilen mücadelede şehit olan Mehmetçikler ve vatanlarına kayıplarla dönen kahraman gazilerin iki ülke arasında en güçlü bağ olduğunu söyleyen Tanrıkulu, “Bizlere düşen iki ülke arasındaki bu bağları daha da güçlendirmektir. Bizim ilişkilerimiz çok daha eskiye dayanıyor. Dünya’nın bütün insanları kardeş olana kadar biz evrene güzel dilekler göndereceğiz. Koreli kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum” dedi.

 

İPEK YOLU KÜLTÜREL BAĞI GÜÇLENDİRECEK

 

Kore Kültür ve Ekonomiden Sorumlu Konsolos Oksok Ko, Kore Milli Günü Haftası Kore Kültür Şenliği kapsamında Kore’yi ve Kore Kültürü’nü Türkiye’de tanıtmak amacıyla Edirne, İstanbul ve Kocaeli’nde etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Ko, eskiden İpek yolunun kullanıldığını ifade eden Ko, “Eskiden batı tarafından getirilen ipek bu sefer uçakla geldi. Ama bu ipek yolu sadece ipeği ve kıyafetleri değil, iki ülke arasındaki kültürel bağı arttıran bir yol olacaktır” dedi. Konuşmaların ardından Kore’yi tanıtan fotoğraflardan ve 6 tasarımcının hazırladığı 30 özel kıyafetin bulunduğu  ‘Kore Saray Kıyafetleri ve Fotoğraf Sergisi’ gezildi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, saray kıyafetlerini dikkatle inceleyerek, kıyafetler hakkında tasarımcılardan bilgi aldı. Sergiyi gezen Kore Fanları ise, Gegeoğlu’ndan Kore Kursu’nun açılması ve Koreli sanatçıların Edirne’de konser vermesini istedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ