Hatıraları bu ormanda kök salacak

15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY mensupları tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın isimleri, Çerkezköy Kaymakamlığı'nın Ambardere'de oluşturduğu

GÜNDEM 30.09.2016 21:13:00 0
Hatıraları bu ormanda kök salacak

FETÖ ÜLKEMİZİ TESLİM ALMAYA TEŞEBBÜS ETTİ

 

10 dönüm alan üzerinde oluşturulan hatıra ormanı için dün saat 11.00’da düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kd. Bşçvş. Fevzi Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Kaymakam Kubilay yaptı. Kubilay, 15 Temmuz gecesi, ülkemizin en kanlı ihanet girişimlerinden birine maruz kaldığını belirterek, “TSK içine sızan FETÖ/PDY üyeleri milletimizin ve devletimizin kendilerine emaneti olan silahları, asıl sahiplerine doğrultarak milli iradeyi gasp etmeye ve ülkemizi teslim almaya teşebbüs etti” dedi.

 

ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINI YAŞATMAK BİZİM EN ASLİ GÖREVİMİZDİR

 

Başta TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olmak üzere birçok önemli kurumun hain FETÖ mensuplarınca bombalandığını anımsatan Kubilay, “Milletimiz açılan ateşlere, atılan bombalara rağmen meydanı alçak FETÖ’cü darbecilere bırakmadı. Ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıktı. 79 milyonun tamamı vatanını, milletini, demokrasiyi ve hukuk devletini savunmak için büyük bir kahramanlık destanı yazdı. Kanlı darbe girişimi, 241 şehidimizin mübarek kanları, 2 bin 194 kahraman gazimizin de fedakarlıkları sayesinde engellendi. Milletimizin, asker üniforması giymiş bu teröristler karşısında gösterdiği şanlı direniş asla unutulmayacaktır. 15 Temmuz Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak bizim en asli görevimizdir. Bu amaçla kaymakamlığımızca 15 Temmuz Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için yaklaşık 10 dönümlük alanda hatıra ormanı oluşturulmuştur” diye konuştu.

 

FİDANLAR BİRER BİRER TOPRAKLA BULUŞTURULDU

 

Hatıra Ormanı projesinin hayata geçmesine destek olan herkese teşekkür eden Kaymakam Kubilay, “Alçak darbe teşebbüsünde bulunan vatan haini Millet düşmanı FETÖ’cü teröristleri lanetliyor, kahramanlıklarını hayatıyla ödeyen, şehadet şerbeti içerek vatanımız ve millerimiz için şehit olan aziz şehitlerimiz rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından fidanlar birer birer toprakla buluşturuldu.

 

Haber / Gökhan TEKER