Tedarikçiler yerlileşecek

Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve İstanbul'dan 60'a yakın sanayici ve firmanın katılımı ile gerçekleştirilen TAI Yardımcı Sektörler Teknik Tedarikçi Yerlileştirme Programı hakkında açıkl

GÜNDEM 30.09.2016 21:08:00 0
Tedarikçiler yerlileşecek

AKTİF TEDARİKÇİ OLMANIZ İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ

 

Konu ile ilgili açıklama yapan TÜDEP / HASUN Kümelenmesi Başkanı Murat Yetişgin, “Havacılık, Savunma, Uzay ve Nükleer Güç Santralleri, ana ve alt sektörleri ile ilgili endüstriler  içerisinde çok yüksek oranda katmadeğerli üretim ve ihracat imkanı barındıran Ar-Ge ve özgün tasarım içeren, sizlerin üretim kalite, imkan ve kabiliyetlerini, gelişmiş küresel rekabet şartlarına ulaştırmayı ve hatta aşmayı hedefleyen stratejik öncelikli çalışmalardır. Savunma ve Havacılık yerlileştirmesi ile başlayan çalışmalarımızı, sizlerin diğer stratejik projelerde de, tedarikçi olarak yer alabilmeniz için, biraz daha ileri noktalara taşımayı istiyoruz. Bilhassa önümüzdeki yıldan itibaren, gündemde önemli yeri olan NGS/ Nükleer Güç Santralleri ile ilgili de hedeflerimiz var.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızla, 3 NGS’nin yaklaşık 25 milyar dolara yaklaşan ikincil ve üçüncül tedarik malzeme alımının yerlileşmesi ve sizlerin bu süreçte aktif tedarikçi olmanız için çaba gösteriyoruz” dedi.

 

ÖNCELİKLE İSTEKLİ OLMANIZ GEREKİYOR

 

Yetişgin, “TAI/TUSAŞ ülkemizin, milli teknolojiye dayalı en stratejik ve teknolojik kurumlarından bir tanesidir. Yıllık binlerce kalemde, milyonlarca parça tedarik etmektedir. Bu tedarikte yer almanız için, öncelikle istekli olmanız gerekiyor. Bu programda yer almakla, ülkemiz adına bu sektörde üretim için istekli olduğunuzu göstermiş oldunuz. Teknik konularda da mutabık kalınması halinde, sizi de, hem TAI hem de benzer ürün taleplerinde bulunan yerli yabancı diğer kurumlar için önemli bir tedarikçi olarak görebileceğiz demektir” ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber