En büyük desteği sizden aldım

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Eğitim Kampüsü" projesi ve "Halk Eğitim Kampüsü" projeleri başta olmak üzere yürütülen tüm projelerde en büyük desteği basından aldıÄ

EĞİTİM 29.09.2016 20:34:00 0
En büyük desteği sizden aldım

ÇOCUKLARIMIZA 15 TEMMUZ BİLİNCİNİ AŞILAMALIYIZ

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ilçedeki basın kuruluşlarının temsilcilerini dün saat 10.00’da makamında ağırlayarak bit toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda basın mensupları ile yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında sohbet eden Kaymakam Kubilay, “30 Eylül Cuma günü (Bugün) saat 11.00’da 15 Temmuz Hatıra Ormanımız’da buluşacağız. Yaklaşık 10 dönümlük bir alan üzerinde oluşturulan hatıra ormanında öğrencilerimizle birlikte fidanlar dikeceğiz. Bu vesile ile çocuklarımıza 15 Temmuz bilincini aşılamayı amaçlıyoruz. Yarınlarımız için, çocuklarımıza Devlet, Millet ve Milli İrade, Bayrak, Vatan gibi kavramların çok iyi anlatılması gerekiyor. 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanetin unutturulmaması gerekiyor” dedi.

 

SANAYİ KURULUŞLARINDAN DESTEK BEKLİYORUZ

 

Kaymakamlıkça yürütülen Eğitim Kampüsü ve Halk Eğitim Kampanyası projelerinde en büyük desteği basından gördüğünü belirten Kaymakam Kubilay, “Sizler her zaman bana moral verdiniz. Göreve geldikten 1 hafta sonra Eğitim Kampüsü projesi için çalışmalara başladım. Öncelikle zorlu bir idari süreci geride bıraktık. Eğitim Kampüsü için yer tahsisi yapılmasının ardından asıl işimiz projeyi hayata geçirmek oldu. Çalmadık kapı bırakmadık. Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi projeleri hayata geçiyor. İmam Hatip Lisesi için görüşmeler devam ediyor. Fakat benim en büyük arzum kampüsümüzde bir de Güzel Sanatlar Lisesi bulunmasıdır. Eğitim Kampüsü projemize ilçemizde bulunan önemli sanayi kuruluşlarından destek bekliyoruz. Özellikle Bağlık Mahallemizde sanata meyilli gençlerimiz var. Müzik ile uğraşmak isteyen gençlerimiz var. Çocuklarımızın sanata yönelmesine de katkı sağlayacaktır” dedi.   

 

İLETİŞİMİN ÖNEMİNİ 15 TEMMUZ GECESİ GÖRDÜK

 

Eğitim Kampüsü projesi içinde İletişi Lisesi’nin de bulunması gerektiğini belirten Gazeteci Şaban Kardeş, “Siz taşın altına kafanızı koymuşsunuz. Bizler de taşın altına elimizi koymaya çalışıyoruz. İletişimin ne denli önemli olduğunu 15 Temmuz gecesi hep birlikte yaşayarak gördük. Bırakın ilçemizi, şehrimizde, hatta bölgemizde bir iletişim lisesi yok. Çerkezköy Eğitim Kampüsü’nde yapılacak bir İletişim Lisesi tüm Trakya Bölgesi’ne hitap edebilir. Bu okullardan mezun olacak öğrenciler de yalnızca gazetelerde istihdam edilmeyecek. Bugün tüm kurum ve kuruluşların basın birimleri var. Mezun olan öğrenciler buralarda istihdam edilebilir. Bu manada İletişim Lisesi artık bir ihtiyaç haline gelmiştir” dedi.   

 

ÇERKEZKÖY 1 ADIM ÖNDE

 

Eğitim Kampüsü içinde Spor Lisesi ve Sağlık Lisesi gibi okulların da düşünülebileceğini kaydeden Kaymakam Kubilay, “Bu tür okullar, ilçemize değer katacak okullardır. Tekirdağ Valimiz Mehmet Ceylan da Çerkezköy’ün eğitimde marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ve bu anlamda diğer ilçelere kıyasla bir adım önde olduğunu belirtti. Burası Türkiye’nin üretim üssü. Biz, eğitimde de marka kent olmak için hep birlikte hareket etmeliyiz” dedi.  

 

70 YENİ KURS MODÜLÜNÜ SİSTEME EKLETTİK

 

Çerkezköy’de yüzlerce fabrika ve on binlerce çalışanın olduğunu kaydeden Kubilay, “Bu çalışanlarımızın işlerinde yükselmeleri için vasıf kazanmaları gerekiyor. Bu manada Halk Eğitim Kampanyası başlattık. 2015-2016 yılında 15 bine yakın kursiyer sayısına ulaştık. Türkiye genelinde 70 yeni kurs modülünü sisteme dahil ettirdim. Çerkezköy’deki kurs modülü sayımız, birçok ilden daha fazladır” dedi.

 

ŞEHRİN GEÇMİŞİNE IŞIK TUTAN BİR ÇALIŞMA

 

Çerkezköy’ü daha güzel yarınlara ulaştırmayı amaçladıklarını söyleyen Kaymakam Kubilay, “Bu amaçla Kaymakamlık bünyemizde Proje Koordinasyon birimi oluşturduk. Çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bunlardan biri de ‘Çerkezköy’ kitabı oldu. Küçük bir köye sığdırılan kocaman bir kent teması ile şehrin geçmişine ışık tutan bir çalışma yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kaymakam Kubilay, görüşmelerin sonunda basın kuruluşları temsilcilerine desteklerinden dolayı birer teşekkür belgesi takdim etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ