Vatandaşlar isyanda!

Fatih Mahallesi sakinleri her geçen gün artan uyuşturucu kullanımından dolayı isyanlarda. Uyuşturucu müptelasının pençesine düşmüş şahıslardan dolayı çocuklarını istedikleri gibi dışarÄ

GÜNDEM 29.09.2016 20:31:00 0
Vatandaşlar isyanda!

ARTIK SESİMİZ DUYULSUN

 

Son günlerde artan uyuşturucu kullanımı Fatih Mahallesi sakinlerini tedirgin ediyor. Özellikle Türbedere Mezarlığı ile Fatih Cami çevresini mesken tutan uyuşturucu bağımlıları çevreye verdikleri zarardan dolayı mahallelinin korku rüyası haline geldi. Yaşanan olumsuzluklardan dolayı yetkililere çağrıda bulunan mahalle sakinleri, “Emniyet güçlerine haber versek dahi onların da elinden bir şey gelmiyor. İfadeleri alındıktan sonra ya emniyetten yada mahkeme tarafından serbest bırakılıyorlar. Bu yaşanılan olumsuzluklara artık biri dur demeli. Çocuklarımızı dışarı çıkarmaktan korkar hale geldik. Lütfen artık sesimize cevap verilerek gerekli adımlar atılsın” serzenişinde bulundular.

 

CAN GÜVENLİĞİMİZDEN ŞÜPHE EDER OLDUK

 

Bir vatandaş uyuşturucu bağımlısıyla arasında geçen olumsuzluğu anlatarak, “Uyuşturucu kullanan biri baygın halde yolda yatıyordu. Gidip kendisini uyarıp buradan gitmesini istediğim anda bana ağza alınmayacak hakaretlerde bulunarak saldırmaya kalktı. İstem dışı kendimi korumak için şahsa vurunca eşim araya girdi ve şahıs bir anda kaçarak uzaklaştı. Artık bu şahıslarla alakalı olarak yetkili mercilerin gerekli çalışmaları yapmalarını istiyoruz. Artık çocuklarımızın ve kendi can güvenliğimizden şüphe eder olduk” ifadelerine yer verdi.

 

KENDİ ÖNLEMİMİZİ KENDİMİZ Mİ ALALIM

 

İhbarda bulunmalarına rağmen gelen ekiplerin de zaman zaman zor durumda kaldığını ifade eden mahalle sakinleri, “Çocuklarımızı bu insanlar yüzünden dışarı tek başlarına çıkaramıyoruz. Sürekli tedirgin ve korku içinde yaşamaktan bıktık usandık. Eğer ki gerekli önlemler alınmayacaksa, vatandaşlar olarak artık kendi önlemlerimizi almaya başlayacağız. Bu insanlar istedikleri gibi uyuşturucu satıp içebiliyorlar ve sonunda serbest kalıyorlar, peki bizler bu insanlardan bıktığımız ve gerekli önlemler alınmadığı için darp ettiğimiz zaman serbest bırakılacak mıyız” serzenişinde bulundular.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ