Eylül ayı Meclis toplantısı tamamlandı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığı'nda, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi

GÜNDEM 29.09.2016 20:20:00 0
Eylül ayı Meclis toplantısı tamamlandı

KARA BİR GÜN OLARAK TARİHTEKİ YERİNİ ALDI

 

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Kadir Albayrak, “Ülke olarak çok sıkıntılı bir dönemden geçtik. 15 Temmuz darbe girişimi ülkemiz için kara bir gün olarak tarihte yerini aldı. Siyaset gözetmeksizin, millet olarak bu darbe girişiminin üstesinden geldik. Bu sıkıntılı sürecin etkisini üzerinden atarak bugünkü güzel günlerimizin temelini atan milletimize teşekkür ediyorum. Vatanımız uğruna yaşamını hiçe sayan kahraman şehitlerimizi bugün bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapmak için canını ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman şehit ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK

 

Başkan Albayrak, Trakyakent çalışmalarına da değinerek, “Bugün burada birliğimizin olağan meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Trakyakent Belediyeler Birliği olarak birçok alanda belediyelerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Belediye çalışanlarımızın, birim yetkililerimizin daha fazla bilinçlenmesi için günü birlik eğitim faaliyetlerimizi farklı konularla arttırmayı amaçlıyoruz. Belediye Başkanlarımıza yönelik toplantı programları, yurtdışı teknik temas çalışmaları, ulusal ve uluslararası işbirliği programları ve belediyelerimizin tüm taleplerine yönelik hizmetlerimiz de devam edecek. Bugün de burada gündeme aldığımız konuları sizlerle birlikte değerlendireceğiz. Burada olduğunuz için hepinize tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

 

SON BİR YILIN DEĞERLENDİRİLMESİ YAPILDI

 

Başkan Kadir Albayrak’ın konuşmasını tamamlamasının ardıdan gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken, Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği’nin 2017 yılı yatırım planı ve çalışma programı ile 2017 ve izleyen iki yılın bütçeleri değerlendirildi. Toplantıda ayrıca yurtdışı teknik temas ve inceleme programı ile Bulgaristan’ın Filibe şehrinde bulunan İmaret/Şehabettin Camii’nin bakım ve onarımına maddi destek sağlanması konuları da görüşülürken, toplantının sonunda son bir yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmaların genel bir değerlendirilmesi yapıldı.

 

Marmara Haber