Suçüstü yakalandı

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü bir başarılı operasyona daha imza atarak, 10 ayrı ilde kendini Savcı ya da Polis olarak tanıtıp, bugüne kadar halkı yaklaşık 500 bin Lira kadar dolandıran şüp

GÜNDEM 28.09.2016 21:13:00 0
Suçüstü yakalandı

Kendini kimi zaman polis, kimi zaman da savcı olarak tanıtarak 10 farklı ilde 13 ayrı dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şüpheli, Kapaklı’da umduğunu bulamadı.

 

POLİSİ FARK EDİNCE KAÇMAYA BAŞLADI

 

155 Polis İhbar hattına gelen “Telefon dolandırıcılığı” ihbarı üzerine harekete geçen Kapaklı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin ilçede faaliyet gösteren bir bankaya gittiğini öğrendi. Soluğu bankada alan polis ekipleri kendilerini fark eden şüphelinin kaçtığını görünce peşine düştü. Polis, kısa süreli kovalamacanın ardından kendilerinden kaçan şüpheliyi kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Kovalamacayı gören vatandaşlar, olup bitene anlam veremezken; şüpheli ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

 

10 FARKLI İLDE 13 AYRI DOLANDIRICILIK

 

Polis merkezinde ifadeye alınan 42 yaşındaki Murat Ö. isimli şüphelinin ülkenin 10 farklı ilinde 13 ayrı dolandırıcılık dosyasından arandığını ortaya çıktı. Murat Ö.’nin telefonla aradığı kurbanlarına kendini kimi zaman polis, kimi zaman da savcı olarak tanıttığı ve bugüne kadar gerçekleştirdiği dolandırıcılık olaylarından yaklaşık 500 bin Lira haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

 

Şüpheli Murat Ö.’nün, Kütahya, Bursa, Konya, Tokat, Uşak, Çorum, Çanakkale, Zonguldak, Afyon ve Antalya illerinde birçok kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı tespit edilirken; şüpheli Kapaklı’daki son işinde ise polisin dikkatli çalışması sonucu yakayı ele verdi. Polis merkezindeki ifadesinin ardından sağlık kontrolü için Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürülen şüpheli daha sonra Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edildi. Şüpheli savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ