Gübre çukuruna düşen tilkiler kurtarıldı

Çorlu'da bir angus çiftliğinin gübre çukuruna düşen iki tilki, Hayvan Bakımevi ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

GÜNDEM 28.09.2016 20:40:00 0
Gübre çukuruna düşen tilkiler kurtarıldı

UZUN SÜRE AÇ KALMIŞLAR

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hayvan Bakımevi Sorumlusu Veteriner Hekim Ahmet Çavdar, 2 tilkinin Şahpaz Mahallesi sınırlarında kurulu bulunan angus çiftliği gübre çukurundan kurtarıldığını söyledi.  İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonunda mahsur kaldıkları alandan kurtarılan tilkilerin, Hayvan Bakımevi'nde bakıma alındıklarını kaydeden Çavdar, “Tilkiler düştükleri çukurdan kurtulmak için mücadele etmişler ancak çıkmaları imkansız bir yere düşmüşler. Zeminin batak vaziyette oluşu hayvanların yorgun düşmelerine neden olmuş ve uzun süre aç kalmışlar” dedi.

 

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRDİK

 

İtfaiye ekiplerinin uğraşları sonunda tilkilerin düştükleri çukurlardan kurtarıldığını kaydeden Çavdar, “Tilkileri Hayvan Bakımevimizde bakıma aldık. Oldukça hırçın, bitkin ve aç vaziyette olan tilkileri temizledikten sonra sağlık kontrolünden geçirdik. Kendi başlarına doğada yaşayabilecekleri güce ulaştıklarında onları doğal ortamlarına bırakacağız" dedi. Ekiplerin titiz çalışmaları ile kurtarılan tilkilerin bakımları devam ediyor.

 

Marmara Haber