Mülteciler Çetelerin eline düştü

Türkiye geneline yayılan Suriyeli mülteciler, çetelerin tehdidi altındalar. Emniyet verilerine göre hırsızlık çeteleri, organ ve fuhuş çeteleri tarafından tehdit edilen Suriyeli mültecilerin dilencilik yapmak iÃ?

GÜNDEM 26.09.2016 20:39:00 0
Mülteciler Çetelerin eline düştü

Tekirdağ ve ilçelerinde yollarda dilendirilen Suriyeli sığınmacıların, çeteler tarafından organize edilen noktalara araçlarla dağıtıldığı ve organize edilen noktalarda bu çeteler tarafından kontrol edildiği iddia edildi.

 

SURİYELİLERİN DRAMI GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

 

Suriye'deki iç savaş devam ederken milyonlarca Suriyeli evlerini terk etmek ve başta Türkiye olmak üzere çeşitli ülkelere göç ederek yeni bir hayat kurmak zorunda kaldı. Türkiye'deki Suriyeli mülteci sayısının 3 milyona yaklaştığı bu günlerde yaşadıkları dram da zaman geçtikçe gün yüzüne çıkıyor. Kamplarda kalmak yerine iş umuduyla Tekirdağ’a gelen Suriyeli mültecilerin çoğu sokaklarda ve parklarda yaşamak zorunda kalıyor. Suriyeli mülteciler bu sayede hırsızlık çeteleri, fuhuş ve organ mafyalarının eline düşüyor.

 

KADINLARI VE ÇOCUKLARI DİLENDİRTİYORLAR

 

İddiaya göre dilenci çeteleri tarafından Tekirdağ ve ilçelerinde özellikle trafiik ışıklarının olduğu noktalara yönlendirilen Suriyeli kadın ve çocuklar, sabah erken saatlerden akşam saatlerine kadar dilendiriliyor. Dilenci çetesi daha sonra da kadın ve çocukları konumlandırdıkları noktalardan geri topluyor. Günün belirli saatlerinde dilendirdikleri insanların yanlarına gelen çete üyeleri, elde edilen hasılatları topluyor. Çetenin Suriyeli mültecileri özellikle Çorlu yol ayrımında ve şehir merkezinde dilendirttiği öne sürülüyor. Kamyonet ile dilendirdikleri kadın ve çocukları belirlenen noktalara dağıtan çete üyeleri yüzlerce sığınmacıyı yollarda dilendirip, vatandaşların dugularını sömürererek haksız kazanç elde ediyor.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ