Balık ölümleri isyan ettirdi

Edirne'nin Meriç İlçesine bağlı Küçükdoğanca Mahallesinden geçen deredeki toplu balık ölümleri mahalle halkını isyan ettirdi.

GÜNDEM 25.09.2016 22:26:00 0
Balık ölümleri isyan ettirdi

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

 

Meriç İlçesinin Küçükdoğanca Mahallesinden geçen derede toplu balık ölümleri meydana geldi. Ölümlerin bölgedeki yağ fabrikasının atıklarından kaynaklandığı ileri sürüldü. Dereden gelen pis kokunun yakınında bulunun bir yağ fabrikası atıklarından kaynaklandığı iddia eden mahalleli durumu belediyeye bildirdi. Mahallede oturanlar buna rağmen belediyenin önlem almadığını ve devam eden balık ölümlerini fotoğraflayarak sosyal medyada paylaştı.

 

BU HALE GELMESİ BİZLERİ ÜZÜYOR

 

Mahalle Muhtarı İsmail İşözü, derede toplu balık ölümlerinin devam ettiğini yaşanan olayın kendilerini çok üzdüğünü ifade ederek, “Derede toplu balık ölümüyle ilgili yetkililere bilgi verdik. Mahallemizde temiz akan derenin atıklarla kirletip bu hale gelmesi bizi çok üzüyor. Dereyi kirletenlerin bir an önce cezalandırılıp derenin tekrar temiz akması için yetkililere bildirdik, fakat balık ölümleri devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber