Okumanın yaşı yok

Muratlı'da 57 yaşındaki kahveci Mehmet Ali Tez, Açık Öğretim Fakültesi'nin 4 yıllık sosyoloji bölümünü bitirerek, üniversiteden mezun oldu.

EĞİTİM 25.09.2016 22:23:00 0
Okumanın yaşı yok

HUKUKTAN VAZGEÇTİM

 

Muratlı'da kahvehane işleten evli ve 2 çocuk babası Mehmet Ali Tez, 2011 yılında girdiği Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Gençlere örnek olmak için üniversite diplomasını işyerine astığını ifade eden Tez, "Birçok defa üniversite sınavına girdim. Her seferinde Hukuk Fakültesi'ni tercih etmeme rağmen, bir türlü kazanamadım. Oğlum Hukuk Fakültesi'ni kazanınca ben de hukuktan vazgeçtim. Son girdiğim sınavda Sosyoloji bölümünü yazdım” dedi.

 

EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALMAK GÜZEL BİR DUYGU

 

Mehmet Ali Tez, “2011'de kazanarak Sosyoloji'ye başladım. 4 yıllık okulda tüm dersleri verdim, bir tek Fransızca dersim kalınca okul da bir dönem uzadı. 2016 itibariyle o dersi de vererek mezun oldum. Diplomamı elime alınca çok mutlu oldum. Emeğimin karşılığını almak güzel bir duygu. Nasıl ki yaşam boyu sağlık diyorsak, eğitimin de yaşı yoktur. Azimli ve kararlı olursak her şeyi başarabiliriz. Diplomamı işyerime gençlere örnek olması için astım" ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber