15 Temmuz Türkiye'nin 2. kurtuluş mücadelesidir

Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan 15 Temmuz Konferans Salonu açılış töreninde konuşan Kaymakam Metin Kubilay, "Türk milleti, dünyada başka hiçbir millete nasip olmayan bir kahrama

GÜNDEM 23.09.2016 20:57:00 0
15 Temmuz Türkiye

Pakize Narin Anadolu Lisesi 15 Temmuz Konferans Salonu, dün saat 11.00’da düzenlenen törenle açıldı. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitlerin de yad edildiği programda, şehit anneleri gözyaşlarına hakim olamadı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Pakize Narin Anadolu Lisesi 15 Temmuz Konferans Salonu açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Nedim Yılancı, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge, Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Teverpan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Tever, şehit aileleri, okul müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve MHP İlçe Başkanı Koray Önsel’in programa katılmamaları ise dikkatlerden kaçmadı.   

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

 

Programa geçilmeden önce Kaymakam Metin Kubilay, protokol üyeleri ve davetliler, 15 Temmuz konulu sergide yer alan eserleri inceledi. Tüm eserleri tek tek inceleyen Kaymakam Kubilay, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in resminin işlendiği esere hayran kaldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, okulun 12 B sınıfı öğrencilerinden Kenan Çelik, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’a ait olan “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okudu. Şiirin okunması sırasında duygu dolu anlar yaşanırken; şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. Program AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan’ın kutlama mesajının okunmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın açılış konuşması ile devam etti.

 

ÇERKEZKÖY EĞİTİMDE HER DAİM DİRİ OLACAKTIR

 

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini öğrencilere sürekli anlatarak unutturmayacaklarını belirten Hüseyin Erdoğan, “Öğrencilerimizden de tıpkı ataları gibi vatandaşlarına her zaman sahip çıkmalarını isteyeceğiz. 15 Temmuz gecesi tıpkı cepheye gider gibi abdestini alarak sokaklara çıkan bu aziz millet, hainlere gereken cevabı vermiştir. Biz de bu süreci en iyi şekilde değerlendirip, öğrencilerimize vatan millet sevgisini aşılamak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 15 Temmuz’u sürekli diri tutacağız. Belki şehit olamadık ama bu uğurda çalışmalarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Bugün açılışını yaptığımız 15 Temmuz Konferans Salonu da bu çalışmaların ürünüdür. Çerkezköy, hayırseverleri ile eğitimde de her daim diri olacaktır” diye konuştu.

 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ

 

Program Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşması ile devam etti. Ülkenin anayasal düzen ile teminat altına aldığı demokratik kazanımlara ve milletin bağımsızlığına yönelik darbe girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, hükümetin kararlı tutumu, Türk milletinin devletine ve demokrasiye sahip çıkması ile bertaraf edildiğini belirten Kaymakam Kubilay, “15 Temmuz’da FETÖ mensuplarında gerçekleştirilen darbe girişimini, millet meydanlarda canı pahasına destan yazarak durdurdu ve istikbaline sahip çıktı. Türk milleti, dünyada başka hiçbir millete nasip olmayan bir kahramanlık destanı yazarak bir ders verdi. Bu destan 79 milyon vatan evladının yazdığı bir destandır. 15 Temmuz şehitlerini asla unutmayacağız. 15 Temmuz Türkiye’nin 2’nci Kurtuluş mücadelesinin adıdır” dedi.  

 

DAYANIŞMA KAMPANYASINA 1 MİLYON 55 BİN TL TOPLADIK

 

15 Temmuz şehitlerinin aziz hatıralarının yaşatılacağını kaydeden Kubilay, “Bu bizim en esaslı görevlerimizden biridir. Bunun için gerekli kararları birlikte almaya devam edeceğiz. Kaymakamlık olarak 15 Temmuz şehitlerinin adını yaşatmak için ‘Hatıra Ormanı’ oluşturmak adına gerekli girişimlerde bulunduk. Ayrıca şehitlerimiz için başlatılan Dayanışma Kampanyası’nda hedeflediğimiz 1 milyon TL’nin üzerine çıkarak, bugüne kadar toplam 1 milyon 55 bin TL topladık. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile açılışını yaptığımız konferans salonu için destek veren herkese de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

 

Kaymakam Kubilay’ın konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anısına hazırlanan slayt izlendi. Program, protokol üyeleri tarafından, Pakize Narin Anadolu Lisesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nun oluşturulmasına destek veren hayırseverler Ender Arslan, Faruk Dumlu, Ahmet Zeki Tever, Semra Fındık, Yasemin Akman, Orhan Aldemir ve Yavuz Coşkun’a plaketlerinin takdimi ile sona erdi. Plaket töreni sonrasında açılış kurdelesi, protokol üyeleri ve şehit aileleri tarafından kesildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ