Bu bir savaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Sağlam ve Ulaşım Dairesi Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Çiğdem Çivrekoğlu ile birlikte Kapaklı'ya gelerek ilçede faa

GÜNDEM 23.09.2016 20:48:00 0
Bu bir savaş

KORSAN ARAÇLARI İHBAR EDİN

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi yetkilileri, dün sabah saat 08.30’da Kapaklı’da servisçilerle kahvaltıda buluştu. Taşımaclık konusunda sistemsel sorunlar ve esnafın yaşadığı genel sorunların masaya yatırıldığı programda, okulların açılmasıyla birlikte yoğunlaşan trafik sorunu da ele alındı. Kapaklı Saray Duble Yolu yapım çalışmalrı kapsamında trafiğe açılan çevre yolunun Yıldızkent Kavşağı’nda yarattığı sorun da toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As’ın da katıldığı toplantıda, servisçi esnafının kendi oto kontrol mekanizmasını kurarak korsan çalışan ticari araçları ihbar etmesi gerektiği belirtildi.

 

SERVİSÇİLER DAHA DUYARLI OLMALI

 

Ulaşım Dairesi Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Çiğdem Çivrekoğlu, servisçilerin korsan araç konusunda daha duyarlı olamsı gerektiğini belirtirken; Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da okul içine girmeye yetkisi olmayan servislerin okul dışında öğrenci indirip bindirirken karşılaştıkları zorlukları dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Zabıta Mürüdü Kenan Erez ile birlikte konuyla ilgili incelemelerde bulunduklarını söyleyen As, “Okul giriş çıkışlarında yaşanan yoğun trafikten sıyrılmak amacıyla okul önlerine işaretli alan çalışması yaptırarak, sadece servisçilerin kullanabileceği bir alan oluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

KORSANA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

 

Korsan araçların yakın takibi konusunda açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Sağlam, “İlgili birimlerle irtibat kurduk ve bu hafta sıkı denetimler yapılmaya başlandı. Esnafımızın da bilinçli olarak fark ettikleri korsan ticari araçları derhal UKOME’ye bildirmelerini rica ediyoruz. Bu bir savaş ve korsana geçit vermeyeceğiz” dedi. Araçlarını muayene ettirmek isteyen servisçilerin sorunları ile ilgili bir dizi istişarede bulunulmasının ardından, S plakalarda sorunun kalktığı ve M plakalar için çalışma yapıldığı ifade edildi.

 

2017’DE DİJİTAL ORTAMA GEÇİYORUZ

 

Servisçilerin mutluluğunun araçta bulunan çocuklar için güven kaynağı olacağı kaydeden Sağlam, “2017’de dijital ortama geçiyoruz. Artık Süleymanpaşa’ya gitmeden esnafımız işlemlerini bir tıkla halledebilecek” dedi. Dijital yazılım için 3 firma ile ihaleye gidildiğini ve şartların olgunlaştığını kaydeden Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürü Çiğdem Çivrekoğlu ise, “Bu proje kapsamında birçok il gezerek uygulamanın nasıl işlendiği hakkında bilgi edindik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni takdir etmek gerekiyor. 11 ilçede toplamda 11 bin ticari aracın dosyası tek tek sisteme kaydedilecek. Bu biraz zaman alacak ama 2017 sonuna kadar yetiştireceğiz” dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT