KDV iadesi yok

Geçtiğimiz günlerde ulusal medyada yer alan ''Konut kredilerinin KDV'si iade edilecek'' yönündeki haberlerin ardından Çerkezköy Kaymakamlığı Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne

GÜNDEM 22.09.2016 23:04:00 0
KDV iadesi yok

İKİ GÜNDE YÜZÜ AŞKIN KİŞİ BAŞVURDU

 

Ulusal medyada yer alan ‘’Konut kredilerinin KDV’si iade edilecek’’ yönündeki haberlerin ardından Çerkezköy’de 2 günde 100’den fazla kişi mürcaat için Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne geldi. Konuyla ilgili Bakanlıktan henüz resmi bir açıklama yapılmadığını belirten yetkililer vatandaşları geri çevirirken; Türkiye Bankalar Birliği’nden yapılan açıklamada "Bankacılık işlemleri ve bu bağlamda konut kredisi işlemleri, KDV’nin konusuna girmemektedir. Dolayısıyla bu işlemler nedeniyle bankalar tarafından KDV uygulaması yapılmamaktadır. Bankalardan konut kredisi kullanan müşterilerin KDV iadesi alabilecekleri yönündeki değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

 

HANGİ BİR RESMİ YAZI GELMEDİ

 

Çerkezköy Kaymakamlığı Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvuru talebiyle gelen vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla panoya asılan bilgi notunda ise “Konut kredilerinde kesilen KDV’lerin geri ödemesi ile ilgili her hangi bir yazı gelmemiştir. Hakem heyetlerinin parasal sınırı, İlçe Tüketim Hakem Heyetlerinde 2 bin 320 TL; İl Tüketici Hakem Heyetlerinde 3 bin 480 TL’dir. 3 bin 480 TL üzerinde olan meblağlar için başvurulşar Çerkezköy Adliyesi’nde Tüketici Mahkemesi’ne yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı. Tüketici Hakem Heyetlerinde KDV hesaplaması yapılmadığı yönünde bir açıklama ise not olarak bildiriye eklendi.

 

Haber / Celal KARAKURT