Milli Eğitim'de pkk avı

15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişimi sonrası ülke genelinde Devletin tüm kurumlarında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması devam ederken; kurumlarda şimdi de pkk terör örgütü temizliği başlad?

GÜNDEM 21.09.2016 23:29:00 0
Milli Eğitim

Türkiye 15 Temmuz gecesi, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış hain Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe girişimi ile karşı karşıya kalırken; bu hain girişim Türk Milleti’nin canını hiçe sayıp sokaklara dökülerek, vatanına, Cumhurbaşkanına ve demokrasiye sahip çıkması ile püskürtülmüştü. Sonrasında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında devletin tüm kurum ve kuruluşlarında örgütle ilişkisi olduğu tespit edilen kişiler tutuklanırken; çok sayıda kamu görevlisi de açığa alındı.

 

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’DA 5 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

 

Ülke genelinde başlatılan FETÖ/PDY soruşturması devam ederken; hükümet şimdi de bölücü terör örgütü pkk ile ilgili geniş kapsamlı operasyon başlattı. FETÖ/PDY soruşturmasında olduğu gibi, pkk terör örgütü ile ilişkisi olan ya da pkk sempatizanı olan kamu görevlileri bir bir açığa alınmaya başlandı. Soruşturma kapsamında 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde görev yapmak üzere Diyarbakır’dan Çerkezköy’e atanan İ.A. ve N.A. çifti Milli Eğitim Bakanlığı’ndan İl Milli eğitim Müdürlüğüne gönderilen yazı ile açığa alındı. Kapaklı’da da iki farklı okulda görev yapan 3 öğretmen aynı şekilde açığa alınırken; açığa alınan öğretmenlerin isimleri öğrenilemedi. Soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ