Mustafa As TGRT ekranlarında

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, TGRT'de 4 hafta sonra yayınlanacak olan programda şoför esnafının sıkıntılarını dile getirdi.

GÜNDEM 21.09.2016 23:24:00 0
Mustafa As TGRT ekranlarında

ODAMIZIN BİN 136 ÜYESİ VAR

 

Çekimler Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda gerçekleştirildi. Gelişen Ekonomi programında sunucu Hicran Şimşek’in sorularını yanıtlayan Mustafa As, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na 22 yıl önce kaydolduğunu belirterek, “25 Mart 2016 tarihinde Oda’nın 6’ncı başkanı oldum. 1974 yılında kurulan Odamızın bin 136 üyesi var. Üyelerimizin sorunlarının çözümü kapsamında her kapıyı çalıyoruz. Üyelerimizin kayıt, evrak işlemlerine yardımcı oluyoruz. Tekirdağ Merkez’de halledilmesi gereken iş ve evrakların takibini yapıyoruz. Çerkezköy sürekli göç alan bir bölge olduğu için minibüs ve servis esnafımız yoğunlukta. Bunun yanı sıra kamyon ve kamyonet sürücüsü olan üyelerimiz de var” dedi.

 

TRAFİK SİGORTASI BEDELLERİ ÇOK YÜKSEK

 

Üyelere uygun ve kaliteli hizmeti sunmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Mustafa As, “Ticari plaka serisinden S ve J plakalı araçların yasalar çerçevesinde çalışmalarını sağlayıp, servisçi esnafımızın mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz” dedi. Hicran Şimşek’in “Oda’nın karşılaştığı başlıca sorunlar nelerdir” sorusunu da yanıtlayan As, “Trafik sigortası bedellerinin çok yüksek miktarlarda olması bunlardan biridir. Esnafımız yüksek meblağlarda olan trafik sigortası bedellerinden oldukça şikayetçi. Bu konu hakkında hükümetin bir çalışma yapmasını ve destekte bulunmasını bekliyoruz. Tekirdağ, Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra yapılan düzenleme ile birlikte sicil kayıtlarımız Büyükşehir’e bağlandı. Hal böyle olunca üyelerimiz en ufak işlemlerini bile yaptırmak için Tekirdağ’a gitmek zorunda kalıyor. Biz sicil kayıtlarının ilçelerde kalmasını böylece üyelerin hemen paradan hem de zamandan tasarruf etmesini öneriyoruz” dedi.

 

KALİTELİ HİZMET İÇİN BURADAYIZ

 

Başkan Mustafa As, “Projelerimiz arasında Çerkezköy’e yakışır bir Oda binası projemiz yer alıyor. Bu projemizde; toplantı salonlarının yer aldığı, düğünü salonlarının bulunduğu üyelerine katkı sağlayan kaliteli hizmet sunan bir anlayış yer alıyor. Son olarak Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası üyelerine seslenen Başkan As, “Üyelerimize kaliteli hizmet sunabilmek için burada yer alıyoruz.  En önemli misyonumuz budur” dedi. Programın 4 hafta sonra TGRT ekranlarında yayınlanacağı kaydedildi.

 

Haber / Gökhan TEKER