Manzara içler acısı!

Kurban Bayramı dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi'nin tahsis ettiği alanda kurbanlıklarını kesen vatandaşlar, daha sonra hayvan artıklarını ortada bırakarak alnadna ayrıldı. Sorumsuz vatandaşlar, ar

GÜNDEM 16.09.2016 19:01:00 0
Manzara içler acısı!

Çerkezköy’de Kurban Bayramı sonrasında belediye tarafından vatandaşların kurbanlarını rahat bir şekilde kesmeleri için tahsis edilen alanda manzara içler acısı halde.  

 

İŞ KURBANI KESMEKLE BİTMİYOR

 

Kurban Bayramı dolayısı ile kurban pazarı ve aynı zamanda kesimhane olarak kullanılması için belediye tarafından vatandaşlara tahsis edilen tesiste bayram sonrası istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Sorumsuz vatandaşlar kesim yaptıkları alanda kurbanlarının kullanılmayan kısımlarını öylece bırakınca, alanda temizlenmesi güç bir artık yığını oluştu. İbadetini yerine getirmek için kurban kesen vatandaşların böylesi sorumsuzca davranışları ise bayramın sadece bir hayvanı kesip etini dağıtmak değil, ayrıca dinin gereği olan temizlik ve anlayış duygusunu da hissetmek olduğunu unuttuklarını gözler önüne serdi. Kesimhanede artık halde bırakılan işkembe, hayvan derisi ve ayak kısımlarının hastalıklara sebebiyet verdiği gibi, temizlik ekiplerine de zor anlar yaşattı.

 

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Kurbanını kestikten sonra uygun görülen alanda kullanılmayan kısımları toprağa gömmesi gereken vatandaşlarını hayvan artıklarını öylece alanda kaderine terk etmesi sonucu oluşan görüntü kirliliği ve kötü koku temizlik ekiplerini de canından bezdirdi.  Kepçe ve kamyon vasıtasıyla bir araya toplanan hayvan atıklarının istiflendikleri alanda kireçleme ve topraklama çalışmaları yapılacak ve bir hastalık oluşmaması için hijyen çalışmaları gerçekleştirilecek. Temizlik çalışmalarının birkaç gün daha süreceğini belirten ekipler, son olarak kesimhanede bulunan artıkların alınması ile çalışmaların sona ereceğini kaydetti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ