Define Avcıları iş başında

Malkara'da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Roma ile Bizans Dönemi'nin önemli yerleşim bölgelerinden Kale Mevkii'ndeki SİT alanında bulunan bir tarlada izinsiz kazı yaparak define aradı.

GÜNDEM 16.09.2016 18:51:00 0
Define Avcıları iş başında

25 METRE DERİNDE 25 METRE TÜNEL KAZDILAR

 

Bölgede yaklaşık 20 metrelik çukur açan define avcıları, sonrasında da 25 metrelik bir tünel kazdı. Profesyonelce çalışan şüpheliler kullandıkları bazı malzemeleri olay yerinde bazılarını ise çevredeki çalılıklara saklayarak kayıplara karıştı. Define avcıları Kale Mevkii'nde yaptıkları izinsiz kazı sonrasında köy girişinde iş makinesi yardımıyla bir yolun altını kazdı. Yapılan izinsiz kazı sırasında defineciler, köylünün bahçesini suladığı ve çevreye su verdiği su boru hattını patlattı.

 

KÖYÜMÜZÜ DELİK DEŞİK ETTİLER

 

Son zamanlarda kalabalık grupların köylerine gelerek çeşitli yerlerde kazı yaptığını anlatan Muhtar Yusuf Yılmaz, "Bu definecilerden bıktık, usandık. Köyümüz tarihi bir köy olduğu için zamanında burada Romalılar, Bizanslılar yaşamış. Bu yüzden de defineciler köyümüzü delik deşik etti. Bir an olsun rahat bırakmıyorlar. Önceki günlerde tarlaları kazmışlar, kazdıkları çukur derinlemesine 20 metre alttan da tünel olarak 25 metre kazı yapmışlar. Dün gece de köy girişindeki alanı kazmışlar. Kazarken oradan geçen su boru hattını patlatmışlar. Yazıktır. Tarladaki mahsullerimizi gece biçmeye kalksak Allah korusun çukura düşeceğiz. Burası sit alanı olduğu içinde defineciler burayı mesken tuttu” dedi. Jandarmanın izinsiz kazı yapan definecileri yakalamak için başlattığı soruşturma devam ediyor.

 

Marmara Haber