TEDES protokolü imzalandı

Çerkezköy Belediyesi'nin uzun süredir hayata geçirmeyi planladığı Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi Projesinin yapım işi için başkanlık makamında protokol imzalandı.

GÜNDEM 9.09.2016 19:48:00 0
TEDES protokolü imzalandı

İmza törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, yüklenici firma Ekin Technology Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin ve Zabıta Müdürü Kenan Erez katıldı. İmza öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Projenin yapım işi 4 milyon 985 bin TL bedel ile ihale edildi. Bugün ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalayacağız. Akabinde de yer teslimi yapacağız. Firma Kurban Bayramı sonrasında çalışmalara başlayacak. Çerkezköy 2017 Şubat sonuna kadar Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi Projesi’ne kavuşacak” dedi.

 

46 NOKTAYA 146 KAMERA KONULACAK

 

Yüklenici firma Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetim Sistemi Projesi çalışmalarını yürütürken, Çerkezköy Belediyesi’nin de Hayri Batur Caddesi üzerinde TEDES Merkezi olarak hizmet verecek binayı yapacağını sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Sistem bu merkezden takip edilecek. Proje kapsamında yer alan 20 kilometrelik fiber optik hat Vodofone firması tarafından yapıldı. Bu proje ile de 46 noktaya 146 kamera konulacak. 46 tanesi hareketli HD kamera ve bu kameraları destekleyici 100 sabit HD kamera olaca. Son teknoloji HD kameralar ile şehrin her saniye izlenebilecek. 6 noktada TEDES’i devreye alacaklarını ve bunun 4 noktası hız ve kırmızı ışık ihlali, 2 noktası ise hız ihlali denetimi yapacak. Şehrin giriş ve çıkışlarında da 10 ayrı noktaya PTS (Plaka Tanıma Sistemi’nin) kurulacak” diye konuştu.

 

KENT DAHA GÜVENLİ OLACAK

 

Plaka Tanıma Sistemleri Tepe Emlak girişi, İstasyon Mahallesi girişi, Tugay Kavşağı üzerinde, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde, Atatürk Viyadüğü üzerinde, Atılım Beton Kavşağı üzerinde, Namık Kemal Bulvarı OSB Yolu üzerinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önünde, Narin Kavşağı üzerinde ve Cezaevi Kavşağı üzerinde kurulacağını belirten İlçe Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Büro Memuru Süreyya Sayın, hız ihlali sistemlerinin ise Sivrioğlu Petrol civarında ve Cengiz Topel Caddesi üzerinde, hız ve kırmızı ışık ihlal sistemlerinin ise Cezaevi Kavşağı’nda, Tugay Kavşağı’nda, Atılım Beton Kavşağı’nda ve Namık Kemal Bulvarı Bahçeli Camii Kavşağı’nda kurulacak. Proje ile birlikte Çerkezköy’ün güvenliği daha iyi sağlanacak ve trafikle ilgili denetimler daha kolay yapılacak.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ