AK Parti sahaya indi

Cüneyt Yüksel başkanlğındaki AK Parti Tekirdağ İl Yönetimi, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Metin Akgün ile birlikte Çerkezköy'de bir dizi ziyarette bulundu. Sırasıyla muhtarlar, Çerke

GÜNDEM 9.09.2016 19:47:00 0
AK Parti sahaya indi

KIZILPINAR PTT’DE KUYRUK OLUŞUYOR

 

AK Parti’nin çerkezköy çıkarması saat 09.30’da Çınar Restaurant’ta muhtarla bir araya gelinen kahvaltı programı ile başladı. AK Partililer, kahvaltı sonrası muhtarların talep ve şikayetlerini dinledi. Kızılpınar’da PTT şubesinin 37 bin nüfusa tek personelle hizmet verdiğini söyleyen Muhtar Ahmet Milli, “Bu nedenle uzun kuyruklar oluşuyor. Burada personel sayısı artırılmalı. Ayrıca okullarımızda öğretmen açığının da giderilmesini istiyoruz” dedi. GMKP Mahallesi’nin nüfusunun hızla arttığını söyleyen Muhtar Recepp Şahin ise mevcut Aile Sağlık Merkezi’nin yetersiz kaldığını ve bir ASM daha istediklerini söyledi. Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Turan Ersöz ise bir ortaokula ihtyiaçları olduğunu belirtti.

 

SİZ BİZİM KAHRAMANLARIMIZSINIZ

 

Kendisinin de bir muhtar çocuğu olduğunu söyleyen Milletvekili Metin Akgün, “Sizin sorunlarınızı iyi bilirim. Sorunlarınızı mecliste gündeme getireceğiz. Muhtar olmak kolay değil” dedi. Milletvekili Mustafa Yel ise “Ben Kaymakamlıktan geldim. Sorunlarınızı çözümü için ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Siz bizim kahramanlarımızsınız. Aldığınız ücret yeterli değil. Bu düzeltilecek. Primlerinizin de Devlet tarafından ödenmesi için çalışacağız. Milletimiz zor bir sınavdan geçiyor. Devletimiz hem terörle mücadele ediyor hem de büyüyor. Siz sadece vicdan sahibi olun doğruyu söyleyin. Gelecekte sizlerle kol kola olacağız” dedi.

 

MUHTARLARIMIZ GİBİ BÜYÜKŞEHİRDE BİZLER DE ZORLANIYORUZ

 

Tekirdağ ve ilçelerinin sorunlarının çözümü konusunda ayrım yapmadıklarını söyleyen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, “Muhtarlarımız gibi Büyükşehirde bizler de zorlanıyoruz. Sizin belediyelerle muhalefet yapma sorumluluğunuz yok. Ama bizim var” dedi. Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi. AK Parti heyeti daha sonra Çerkezköy OSB Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Heyet burada ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

 

SIKINTIMIZ YOK

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Natan Yakuppur, “15 Temuz darbe girişiminin üskürtülmesinin ardından her şey yolunda gidiyor. Sıkıntımız yok. 240 fabrikamız ve 60 bin çalışanımız var. 20 milyar dolar ciromuz, 3 milyar dolar da ihracatımız var. OSB’ler içinde önemli bir sıradayız. Bizim bazı eksiklerimiz oluyor, vekillerimize anlatıyoruz. İyi bir ilişki içinde uzun seneler böyle devam edeceğiz. Hep birlikte ülkemizi ve bölgemizi daha iyileri görelim. En büyük sorunlardan biri de hızlı tren. Hızlı trenin bir an önce gelmesi halinde beyaz yakalı çalışanlar Çerkezköy’e rahatlıkla gelebilir. Daha fazla yatırımı isteniyorsa hızlı tren biran önce gelmelidir. Tekirdağ daha gelişiyor. Çerkezköy yılda 13-15 bin göç alıyor. Biz İstanbul’dan kalkıp geliyoruz. Yolumuz en az 2 saat. Biz bunu trenle en az 40 dakikaya düşürebilirsek, buraya yeni fabrikalar da açılabilir” dedi.

 

HIZLI TRENİN TEMELİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL ATILIYOR

 

Türkiye’nin büyüme hızının yüzde 4,5 seviyelerinde olduğunu belirten Milletvekili Mustafa Yel, “İstikrarlı büyümeyi yıllardan beri devam ettiren ikinci bir ülke daha yok. Bu aziz millete layık olmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Devam eden göç problemlerinin önümüzdeki 10 yıl içinde azalacağını düşünüyoruz. 2 bin 500 civarında sanayi tesisimiz var. Bunun daha kapsamlı şekilde gelişebilmesi için teknoloji ya da teknik bir üniversiteye ihtiyaç var. Çorlu’da bunun oluşumu için çalşıyoruz. Sanayicinin kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için bu çok önemli. Öncelikli hedef eğitim alt yapısı. Önümüzdeki 5 yılda bölgemizin sorunları çözülmüş olacak. Önümüzdeki yıl hızlı trenin temeli atılıyor. 2019-2020 yılı hedefleniyor. Bu konuda Halkalı ve Kapıkule arasında Avrupa bağlantısı olan Çerkezköy’de de istasyonu olan bir hızlı tren projemiz var” dedi. Yel konuşmasının sonunda sanayicilerin eğitime daha fazla destek olması gerektiğini belirtti.

 

SANAYİCİNİN ÇERKEZKÖY’DE DE EVİ OLSUN

 

Milletvekili Ahmet Akgün ise “Aile büyüdü. İlk sanayi açıldığında bu arsalar nasıl satılır diye bir endişe vardı. Şimdi ise arsalar yetmez oldu. Düzenli bir yatırım var. 20 milyar dolar cirosuyla 3 milyar dolar ihracatıyla bu sanayinin inşallah önümüzdeki yıllarda 30 milyar dolar cirosu ve 5 milyar dolar da ihracatı olur. Benim sanayicim artık çalıştığı ve ürettiği yerde kalsın. Konutlar yapıyoruz ve içimizde inşaatçılar var. Bizlere de katkısı olsun ve birer ev satalım. Sanayicimiz de artık on dakika içinde fabrikanın başına gelsin. İstanbul’daki evleri burada olsun istiyoruz. Biz onlarla her gün yüz yüze görüşerek yakın olmak istiyoruz. Vergi dairelerini buraya taşımlarını ve katkılarını buralara yapsınlar istiyoruz” dedi.

 

YAKLAŞIK 70 MİLYON TL’LİK BİR PROJE

 

Yoncalı Barajı konusunda bilgilendirmede bulunan Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, “Protokolümüzde kontrol teşkilatı DSİ’dir. Barajın sahibi Devletimizdir. Biz her şeyi yapacağız. 99 yıllığına kamulaştırması da dahil tüm bedelleri ödenerek DSİ’ye verilecek. Tüm projelerin ihalesini yaptık. Paralarını biz ödedik ve onay sürecini sayın bakanımıza da ilettik. Hızlandıracağını söyledi. Ancak DSİ’de işler istenildiği gibi gitmiyordu. Yeni gelişmeler yaşandı. Bayramdan sonraki Perşembe günü davet ediyorlar bizi. Edirne de toplanıp kamulaştırmadaki yol haritamızı vereceğiz. İnşallah bayramdan sonra kamulaştırma bittiği taktirde çalışmaları hızlandıracağız. Yaklaşık 70 milyon TL’lik bir proje. Barajın rezervuarı 48 milyon metreküp” dedi.

 

ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ BÜYÜKŞEHİR

 

Bir sonraki seçimlerde öncelikle Büyükşehir’i almak istediklerini belirten AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, “İktidar partisinin nimetlerinden benim ilimde yaşayan bütün hemşerilerimin faydalanmasını istiyorum. Dolayısıyla hem ticaret adamları hem de sanayi erbabının desteğine ihtiyacımız var. Çerkezköy’de yaşamadığımız için sorunları bildiğimizi iddia edemem ama oturup istişarelerimizi düzgün yaparsak bizi doğru şekilde bilinçlendirebilirseniz üstümüze düşen görevi de en iyi şekilde yerine getireceğimizi de şimdiden taahhüt ediyoruz” dedi. AK Parti heyeti Çerkezköy OSB ziyaretinin ardından Çerkezköy Devlet Hastanesine geçerek burada incelemelerde bulundu. Heyet hastaları ve yemekhanede çalışanları ziyaret ederek Başhekim vekili Gülay Sarıçam’dan çalışmalar hakknda bilgi aldı. AK Parti heyeti daha sonra Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret eti.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Oda Başkanı Ali Bozdağ, daha sık istişare edildiği taktirde esnafın sorunlarının Ankara’da daha çabuk çözülebileceğini dile getirdi. Esnafın 6 Liralık fiş almak için Tekirdağ’a gitmek zorunda kaldığını söyleyen Bozdağ, bu durumun hem zaman hem maddi kayba neden oldupğunu belirtti. Yeni çıkacak yasa ile sorunun çözüleceğini söyleyen Milletvekili Mustafa Yel, Çorlu ve Ergene’de vatandaşın Tekirdağ’ın merkezinde yaşarmışçasına aynı deprem sigortası bedelini ödediğini bununda yeni yasa ile düzeltileceğini kaydetti. Kendisinin de esnaf olduğunu belirten AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, “Esnafımızın sorunlarını masaya yatırabileceğimiz daha sık diyaloglara ihtiyacımız var. 15 Temmuz sürecinde özellikle esnafımız vatana, millete, beraberliğimize sahip çıktı” dedi.

 

SANAYİCİLER MECLİSTE YÜZDE 50 İLE TEMSİL EDİLİYOR

 

AK Parti heyeti daha sonra Çerkezköy TSO’yu ziyaret etti. Heyet burada ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva tarafından karşılandı. Tır parkının Veliköy’ e taşınması işlemlerinin hızlanması gerektiğini söyleyen Kozuva, “Çerkezköy’de 50 bin araç var. Fakat ilçede araç muayene istasyonu yok. Çorlu ve Tekirdağ’a gitmek zorunda kalıyoruz. Çerkezköy’e ayrıca Mühendislik Fakültesi de gelmesi gerekiyor. Meclisimizde 30 üye var fakat yarısı sanayicidir. Oda üyesi olan sanayicilerin toplam sayısı ise üyelerin yüzde 10’u civarındadır. Faal olarak 3 bin 700 üyemiz var. Bunların arasında 350 tane sanayicimiz var. Yani, sanayiciler meclisimizde yüzde 50 ile temsil ediliyor. Dolayısıyla sanayi odasının kurulmasına gerek yok” dedi.

 

7 MİLLETVEKİLİ VE 4 İL BAŞKANI İLE KOORDİNELİ OLARAK ÇALIŞIYORUZ

 

İl Başkanı olduktan sonra ÇTSO’yu ikinci kez ziyaret ettiğini belirten Cüneyt yüksel, “Çerkezköy’ün durumunun bu seviyelere gelmesinde sizlerin büyük katkıları var. Darbe girişiminin ardından maddi ve manevi destek sağlayan Çerkezköy TSO yönetim kurulana teşekkür ederim. Vatanın sizin gibilere ihtiyacı var. Ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde olursak o kadar başarılı olacağız. Bölgede 7 milletvekili ve 4 İl Başkanı ile koordineli olarak çalıştıklarını söyleyen Yüksel, “Trakya’nın kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz. Önümüze çıkan engelleri çözemediğimiz taktirde milletvekillerimiz aracılığıyla Ankara’da çözüyoruz” dedi.

 

İŞİMİZE DÖRT ELLE SARILIYORUZ

 

ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Milletvekili Metin Akgün, “Bu ülkeye olan bağlılığınız bizi sevindirdi. Sanayicinin ve esnafın ne denli vatanına sahip çıktığını herkes gördü. Her türlü sorununuzda yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi. 1992’de Tekirdağ’da temeli atılmış fakat tamamlanamamış 4 tane Gençlik Merkezi olduğunu kaydeden Mustafa Yel ise “Bizim dönemimizde bu projeler hayata geçiriliyor. Avrasya Tüneli 20 Aralık’ta açılacak. Sorumluluklarımızın bilincinde olarak işimize dört elle sarılıyoruz. Eğitim konusunda hala eksiklerimiz var” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

Fotoğraf / Celal KARAKURT