8 ayda 76 esnaf kepenk kapattı

Sanayisi ile marka olan Çerkezköy'ün giderek büyüyen nüfusuna paralel olarak artış gösteren arz ve talep büyük esnafın cebini doldururken, küçük esnaf ise zor günler yaşıyor. Çerkezköyâ

GÜNDEM 9.09.2016 19:32:00 0
8 ayda 76 esnaf kepenk kapattı

76 İŞLETME KEPENK İNDİRDİ

 

Sanayi alanları ile her geçen gün büyüyen ve nüfusu artış gösteren Çerkezköy’de küçük esnafın yüzü bir türlü gülmüyor. Son dönemlerde yaşanan olaylardan etkilenen ülke ekonomisinin yansımaları ilk olarak küçük esnafın cebinde beliriyor.  İşçi nüfusunun artış göstermesi ile birlikte ünlü markların alış veriş mağazalarının Çerkezköy’de açılmasının ardından iş yapmakta zorlanan küçük esnaf 15 Temmuz sürecinin ardından gelişen ekonomik zararı kapatmak istese de durum pek de düzeleek gibi görünmüyor.

 

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ İŞLETMELER TUTUNAMIYOR

 

Ocak ayından itibaren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na bağlı bulunan 76 işletme kepenk indirdi. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası genel Sekreterliği’nden edinilen bilgilere göre ilçede ilk 8 ayda Oda’ya kayıtlı 305 işletme açılış yaptı.  Bu işletmelerinin çoğunun küçük ölçekli işletmeler olduğunu aktaran Oda yetkilileri kapanış gösteren işletmelerin ise çoğunluğunu;  büfe, bakkal, manav, kasap ve butik gibi işletmelerin oluşturduğunu belirtti.

 

Haber / Celal KARAKURT