İstifamın sebebi şahsidir

MHP Tekirdağ İl Başkanlığı görevinden geçtiğimiz hafta istifa eden Av. Ahmet Emin Yıldız, "Nasıl İl Başkanlığı benim için bir görevse, istifa etmek de doğal bir haktır ve istifamın Ge

SİYASET 8.09.2016 20:22:00 0
İstifamın sebebi şahsidir

HABERLERLE İLGİLİ DÜZELTME MÜRACAATLARINDA BULUNACAĞIM

 

MHP Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan istifası ile ilgili kamuoyunda gerçek dışı iddia ve suçlamaların yer aldığını belirten Ahmet Emin Yıldız, “Benden sadır olmuş gibi gösterilen, Genel Merkezimizi ve yöneticilerini küçük düşürücü haber mahiyetinde yazılar yayınlanmakta ve paylaşımlarda bulunulmaktadır. Bu yayınlarla ilgili gerekli düzeltme müracaatlarında bulunacağım. Ancak kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan yanlış kanaatin de önüne geçebilmek açısından bu açıklamayı yapıyorum” dedi.

 

BENDEN SADIR OLMAYAN BEYANATLARA YER VERİLMİŞ

 

İl Başkanlığından istifa ettiği haberlerinin doğru olduğunu söyleyen Yıldız, “Ancak bu istifa sadece bazı şahsi sürtüşmelerden kaynaklanmış ve devamında istifa beyanında bulunulmuştur. Bu konu parti içi bir mesele olduğu için de hiçbir basın organına bu konuda tarafımdan hiçbir açıklama ve beyanatta bulunulmamıştır. Hal böyle iken bilhassa bazı parti içi muhalefete hizmet eden yayın organlarında ve internet ortamında  ‘Böyle Parti Yönetilmez’ şeklinde Genel Merkezimize giderek istifa ettiğim belirtilmiştir. Partimizi küçük düşürücü ve benden sadır olmayan beyanatlara yer verilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

İSTİFAMIN SEBEBİ ŞAHSİ OLUP BENDE GİZLİDİR

 

Yıldız şöyle devam etti: “Nasıl İl Başkanlığı benim için bir görevse, istifa etmek de doğal bir haktır ve istifamın Genel Merkezimizin siyaseti sonucu oluşmadığı da bir gerçektir. Ayrıca her şeyde olduğu gibi siyasette ve muhalefette de bir edep olmalı ve bazı çizgi ve ölçülerin dışına çıkılmamalıdır. İstifamın sebebi şahsi olup bende gizlidir. Ancak bu konu fazlasıyla istismar edilmekte ve muhalif kanatla birlikte hareket ediyormuşum algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. 60 yıllık hayatımın 45 yılını ülkücü harekette geçirmiş ve birçok mağduriyetler de yaşamış bir şahsiyet olarak, bugüne kadar ülkücü hareketin ve partimin emrinde olduğum gibi bundan sonra da yine bir nefer olarak emrinde olacağım. Bu tür yanlış haber ve yorumlara itibar edilmemesini kamuoyuna saygı ile arz ederim.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ