Belediyeye ait işyerleri 5 yıllığına kiralanacak

Çorlu Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı, Meclis Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında gerçekleştirdi.

GÜNDEM 8.09.2016 20:14:00 0
Belediyeye ait işyerleri 5 yıllığına kiralanacak

DEMOKRASİNİN HAKİM KILINMASI GEREKİYOR

 

Gündem maddlerinin görüşülmeisne geçilmeden önce konuşan Belediye Başkanı Ünal Baysan, 15 Temmuz darbe girişimini lanetledi. Darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dileyen Baysan, “Söz konusu girişimler sadece ülkemizde değil dünyanın hiçbir yerinde yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olaydır. Bunun önlenmesi için demokrasinin hakim kılınması gerekiyor” dedi. Baysan'ın konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

YÜZME HAVUZU TARİFESİNİ KOMİSYON BELİRLEYECEK

 

Teftiş Kurulu Müdürlüğü Yönetmeliğinin kabul edildiği toplantıda Çorlu Belediyesi bünyesinde İşletme ve İştirakler Müdürlüğü biriminin kurulması kararlaştırıldı. Söz konusu birim ile ilgili kadro iptal-ihdas konusu kabul edildi. Yüzme havuzu ücret tarifesi görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken; teknik eleman kayıt ücretleri konusu görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.  Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenecek fotoğraf yarışması ile ilgili teknik şartname görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan ve Ağır Ceza Mahkemesi olarak kullanılan Silahtarağa Mahallesi 128 ada 17 nolu parselin "Müze" olarak kullanılmak üzere Çorlu Belediyesi adına tahsisi yönünde girişimlerde bulunulmasına karar verildi.

 

İŞYERLERİNİN KİRALAMA SÜRESİ 5 YIL

 

Sarılar, Seymen, Şahpaz, Yenice ile Nusratiye mahallerinde bulunan 28 taşınmazın satışı için Çorlu Belediye Meclis Üyeleri Ayşe Eroğlu, Cihan Kaygusuzoğlu ve Mustafa Güçlü'den oluşan komisyon kuruldu. Çorlu Belediyesi mülkiyetindeki ticari işyerlerinin kiralama süresi 5 yıl olarak tespit edildi.

 

Mamrara Haber