Vasiyeti yüzlerce kişiye hayat olacak

Bir sene önce, evlatlarını lösemiden kaybeden Seval- Mustafa Karayaz çifti LÖSEV LÖSANTE Çocuk & Yetişkin Hastanesi'ni ziyaret etti.

YAŞAM SAĞLIK 7.09.2016 20:50:00 0
Vasiyeti yüzlerce kişiye hayat olacak

Ailenin 4 çocuğundan 2’ncisi olan Erol Karayaz’a 18 yaşındayken lösemi tanısının konduğunu belirten aile, “Tedavi devam ederken Erol için aranan çok pahalı ilacı Türkiye’de bulamadık. Erol’un hastalığının hızla ilerlemesi ile çaresizlik içinde LÖSEV ile iletişime geçtik. LÖSEV’in aracılığı ile çok pahalı olan ilacın yurtdışından getirtilmesi için Ayvalık Kaymakamlığı ve Belediye Kent Konseyi aracılığı ile kampanya başlatıldı. Toplanan paranın bir kısmı ile ilaç alındı ve ülkeye getirtildi. Erol ilacı kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra vefat etti” dedi.

 

YÜREĞİ KOCAMAN BİR ÇOCUKTU

 

Erol’un en büyük arzusunun diğer lösemi hastalarına yardım için LÖSEV’e destek vermek olduğunu söyleyen Karayaz çifti, “İlaç parasından kalan miktarı LÖSEV’e bağışladık. Bize neden LÖSEV diye sordular? Onlara ‘Çünkü biz bizzat yaşadık, gördük LÖSEV’in nasıl çalıştığını. LÖSEV bizi bir an olsun yalnız bırakmadı, en çaresiz günlerimizde daima yanımızda oldu’ diye cevap verdik. Erol bize çocukları çok sevdiğini ve lösemi hastalığının ne kadar zor olduğunu bildiğini söylerdi. İyileşince onlar için her şeyi yapacağını söylerdi. Oğlumuz hastanede yatarken bize hastanede ihtiyaçlı, kimse olup olmadığını, varsa onlara yardım etmemizi söylerdi. Yüreği o kadar güzel bir çocuktu” ifadelerini kullandı.

 

OĞLUMU RÜYAMDA GÖRDÜM

 

Erol’a dedesinin adını koyduklarını söyleyen Karayaz çifti, “Dedesi Erol’un kaybına dayanamadı ve Erol’un vefatından kısa süre sonra onu da kaybettik. Şimdi tek tesellimiz başka çocuklara hayat olmak, ancak bu bizi rahatlatıp mutlu edecek ve huzur bulacağız” dedi. Anne Seval Karayaz, “Ankara’ya LÖSEV’e gelmeden önce rüyamda oğlumu gülerken gördüm. LÖSEV’e geleceğimizi hissetti. Erol son nefesine kadar tüm aile fertlerini birbirine emanet eden, sevgi dolu bir çocuktu, sorunsuz ve başarılı bir okul hayatı vardı ve herkesin yardımına koşan bir çocuktu” diye konuştu.

 

ARTIK BİZ BİR AİLEYİZ

 

LÖSEV ziyaretinde Karayaz ailesine LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer tarafından oğulları adına yaptırılan plaket takdim edildi. Anne Seval Karayaz, “Artık içimiz daha rahat, gözüm arkada değil, oğlum rahat uyusun, onun vasiyeti yüzlerce kardeşine hayat olacak” dedi. Yardımlarından dolayı acılı aileye teşekkür eden Dr. Üstün Ezer ise, “Sizin yeriniz, duruşunuz insanlığınız bizim için çok değerli, çok önemli. Sizler bir insanlık örneği gösterdiniz, yaşadıklarınıza rağmen sıkıntılarınıza rağmen. Artık biz bir aileyiz, aile olmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

BAŞKA EROL’LAR ÖLMESİN

 

Anne Seval Karayaz, “LÖSEV gibi bir kurumu tanımak ve desteklemek için hiç kimse birilerinin hasta olmasını beklemesin. Ben bir Erol kaybettim. 10 Erol’lar, 100 Erol’lar yaşasın. LÖSEV’e destek olmak insanlık görevidir. Kimin başına ne geleceği belli değil. Biz de hiçbir sorunu olmayan çok mutlu bir aileydik. Şimdi genç bir fidanını kanser yüzünden kaybeden bir aile olduk. Erol’un vefatından sonra dahi LÖSEV her an yanımızda. Elimizden geldiğince biz de artık onların yanında olacağız. Yeter ki başka Erol’lar ölmesin” dedi.

 

Marmara Haber