Satranç Park bitiyor

TSF Başkanı Gülkız Tülay'ın, kendisini ziyaretinde bahsettiği Satranç Park projesi ile yakından ilgilenen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, benzer bir projenin Tepe Piknik Alanı'nda yapılmas

GÜNDEM 7.09.2016 20:49:00 0
Satranç Park bitiyor

İLKİ YALOVA’DA AÇILMIŞTI

 

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, satranç sporuna olan katkılarından dolayı 26 Haziran tarihinde Çerkezköy Beldiye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ziyaretinde bulunmuştu. Ziyarette Yalova Belediyesi ile birlikte hayata geçirdikleri “Satranç Parkı” projesi hakkında bilgi veren Tülay, “Türkiye’nin ilk satranç parkını Yalova’da açtık. Amacımız bu projeyi tüm ülke geneline yayabilmektir. Neden ikincisi Çerkezköy’de açılmasın” ifadelerini kullanmıştı.

 

AKAY PROJE İLE YAKINDAN İLGİLENDİ

 

Satranç Parkı projesi ile yakından ilgilenen Belediye Başkanı Vahap Akay, internetten proje hakkında detaylı bilgiler edindi. Satranç Parkı projesinin Çerkezköy’de de en kısa zamanda hayata geçirilmesi için çalışmalara başlayacaklarını belirten Akay, “Bu sayede hem satranca olan ilgiyi daha da artıracağız, hem de parklarımıza ayrı bir görsellik kazandıracağız. En kısa zamanda Satranç Parkımızı yapıp, sizleri de açılışa davet edeceğiz” diye konuşmuştu.

 

HAFTAYA TAMAMLANACAK

 

Ziyaretin üzerinden 2,5 ay geçtikten sonra proje çalışmalarını tamamlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri satranç severlere müjdeli haberi verdi. Tepe Piknik alanına ‘Satranç Parkı’ yapımına başladıklarını kaydeden yetkililer, “Tenis sahasının yanında bulunan 30 metrekarelik alan üzerinde yapılan parkın ilk etapta betonu döküldü. İkinci aşamada ise betonun üzeri siyah beyaz seramik taşlarla kaplanacak. Önümüzdeki hafta çalışmaların bitmesi planlanıyor. Bunun dışında alana satranç severlerin oturarak karşılıklı satranç oynayabilecekleri 4 adet de satranç masası monte edilecek. Satranç taşlarından şah 75, vezir 70, fil 65, at 57, kale 60 ve piyonlar da 50 santimetre yüksekliğinde olacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Mehmet AYAN