Çorlu'ya 10 milyon dolarlık sağlık yatırımı

Çorlu'da faaliyet gösteren Sevgi Diş Kliniği, ilçede büyük bir yatırıma imza atmaya hazırlanıyor.

YAŞAM SAĞLIK 6.09.2016 20:52:00 0
Çorlu

PROJE 10 BİN METREKARE KAPALI ALANA SAHİP

 

Yaklaşık 1 yıl sonra faaliyete geçmesi planlanan Sevgi Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Hastanesi hakkında bilgiler veren Halkla İlişkiler Koordinatörü Hasan Demir, “Hastanemiz, kendi branşında Türkiye’de 3’üncü ruhsatlı hastane olacak. Toplam 10 bin metrekare kapalı alana sahip hastanemiz 8 katlı olacak. Hastanemizin çatısında çok acil durumlar için helikopter pisti de oluşturuldu. Hastanemiz, bir Üniversite hastanesinde yapılabilecek tüm işlemlerin yapılabileceği donanıma ve teknolojiye sahip olacak” dedi.

 

5 AMELİYATHANESİ OLACAK

 

2’si lokal, 3’ü genel olmak üzere 5 ameliyathanesi bulunacak olan Sevgi Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Hastanesi’nde toplam 75 diş ünitesi bulunacak. Hastanede 200’e yakın personelin görev yapacağını belirten Hasan Demir, “Hastanemiz bünyesinde 2  adet de kısmi anestezi ünitesi yer alacak. Ayrıca yalnızca çocukların tedavisinin yapılacağı bin metrekarelik alan ayrılacak. Ayrıca, engelli ve yaşlı hastalar ile ilgili ayrı birimler de hastane içinde mevcut olacak” ifadelerini kulandı.

 

10 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

 

Yapı itibari ile Türkiye’nin en büyük Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Hastanesi’nin yakın zamanda Çorlu’ya ve tüm bölgeye kazandırılacağını sözlerine ekleyen Hasan Demir, “Bu proje ile bölgemize yaklaşık 10 milyon dolarlık bir yatırım kazandırmış olacağız. Sevgi Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Hastanesi ile başta Çorlu ve Trakya Bölgesi olmak üzere, gerek ülke genelinde gerekse yurt dışından gelecek hastalara vereceğimiz sağlık hizmetleri ile Sağlık Turizmine de öneli katkılarda bulunacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

AMACIMIZ ÇOCUKLARIN BİLİNÇLENMESİNİ SAĞLAMAK

 

Yatırım çalışmalarının yanında sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerinin altını çizen Demir, “Bu kapsamda Ortodontistimiz Prof. Dr. İlter Uzel tarafından hazırlanan ‘Dişlerim Güzel Olsun’ adlı kitapçığın sponsorluğunu üstlenerek 15 bin adet bastırdık. Bu kitapları da çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmeleri adına tüm okullardaki öğretmenlere dağıtımını gerçekleştirdik” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ