Malkara'nın ciğerleri yandı

Malkara'da tarım arazilerindeki çıkan anız yangını, rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangında 300 dönüm anız yanarken, 100 dönüm ormanlık alan da zarar gördü.

GÜNDEM 5.09.2016 23:39:00 0
Malkara

300 DÖNÜM ANIZ YANDI

 

Yangın, ilçeye bağlı İbribey Mahallesi Çerkez Gölü ve Kirezli mevkiilerinde meydana geldi. İki ayrı mevkide başlayan anız yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine yangına Malkara Orman İşletme Şefliğine bağlı 4 arasöz ve 30 orman işçisiyle birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. Uzun uğraşlar sonucu yangın kontrol altına alınırken yangında 300 dönüm anız yanarken, 100 dönümde ormanlık alan zarar gördü.

 

RÜZGARIN DA ETKİSİYLE ORMANLIK ALANA SIÇRADI

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İbribey Mahallesi Muhtarı Salih Güler, yangının anızdan ormana sıçradığını belirterek, “Çevre mahallelerden bizleri aradılar. Bizler de hemen yangını orman işletme müdürlüğü ve itfaiye ekiplerine bildirdik. Yangın çıkan bölge çatak ve bayır bir bölge. Rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana da yayıldı” ifadelerini kullandı. Yangın ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

 

Marmara Haber